Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába

888.hu

2022.02.28. 22:00

Márki-Zay Péter, az áprilisi választáson szövetségben induló ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje „megint hazudott” – írta hétfőn a Facebook-oldalán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kiemelve: „fake news”, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába.

 

Kovács Zoltán leszögezte:

magyar személyzettel, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába.

 

Egy, a NATO keretei között, többnemzeti együttműködésben működő nehéz légi szállító egység keretében három magyar felségjelű gép lát el ezzel kapcsolatos feladatokat. Az együttműködés célja, hogy nemzetközi legénységgel katonai stratégiai légi szállítási lehetőséget biztosítson a programban részt vevő országoknak. Mindegyik részt vevő nemzet a programhoz való hozzájárulásként repülési órákat vásárol, amelyek alatt a saját céljaikra használhatják a repülőgépeket – ismertette az államtitkár.

A kérdésben foglalt szállítási feladatot tehát nem Magyarország és nem a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs

– hangsúlyozta Kovács Zoltán.

 

Felszólítjuk a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen és átgondolatlan nyilatkozatokat!”

– írta az államtitkár, hozzátéve: „nem engedjük, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba!”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére