Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gajdics Ottó: amit a nyugati média tett az mocskos és aljas | VIDEÓ

888.hu

2016.01.17. 17:43

Politika, migránsválság, baloldal, liberálisok és a Karc FM. A Magyar Idõk újságírójának mindig karakán véleménye volt szinte mindenrõl. Gajdics Ottóval beszélgettünk.

Tudjuk, hogy imádod a belpolitikát, de most kezdjük Európával. Szerinted milyen állapotban van jelenleg az öreg kontinens?

Én már az EU-hoz való csatlakozásunk előtt úgy gondoltam, hogy Magyarország része Európának, úgyhogy sokkal inkább tartom ezt a kérdést bel-, mint külpolitikai témának. Hiszen ez a mi életünk, mert a mi sorsunk is múlik azon, hogy talál-e megoldásokat a kontinens azokra a kihívásokra, azokra a problémákra, amelyek nap mint nap feszítik. Én alapvetően egy nagyon optimista ember vagyok, de most sajnos azt kell, hogy mondjam, minden nap van okunk felidegesedni azon, hogy Brüsszel tehetetlen azzal szemben, ami Európára zúdul. Nem számolnak azzal, hogyha tönkreteszik a még működő nemzetállamokat és rábízzák az Európai Uniónak nevezett közösségre, – amit szerintem egy talicska apró majom vezet – akkor nagyon nagy baj lesz.

Kik most Európa ellenségei? Akik kívülről támadják vagy, akik belülről bomlasztják?

Ez egy nagyon izgalmas kérdés, és én nem is akarok ellenségképet festeni. Van egy természetes küzdelem az anyagi és egyéb erőforrásokért a világban. Ezen nincs mit csodálkozni, ahogy azon sem, hogy minden értelmes kormány a saját országa érdekeit képviseli ebben a világharcban. Egyet kivéve, emlékszünk még a 2010 előtti magyar kormányokra, azok valahogy úgy gondolták, hogy mindig az a jó, ha valaki másnak az érdekeit képviselik. Most ellenzékben ugyanezt szajkózzák és micsoda haragot váltott ki, amikor Magyarország végre újra önálló útra lépett és elkezdte a magyar érdeket képviselni, ebben a világpárbeszédben is. Emiatt én nem is ellenségekről, hanem ellenfelekről beszélnék. És ahol vannak ellenfelek, ott vannak szövetségesek is.

Valóban egyre több Közép-európai ország lesz a szövetségesünk. Azonban most evezzünk egy korántsem ennyire barátságos területre. Mennyire aggódsz a nyugati sajtószabadságért?

Szerinted Angela Merkel megbukott?

Szerintem az mindent elárul, hogy addig is amíg mi itt beszélgetünk, ízekre szedik a párttársai, illetve a szövetségesei. Hogy megbukott-e, ez jó kérdés. Az biztos, hogy az én szememben és mindazon milliók szemében, akik úgy gondolkodnak, hogy Európa erősségét a nemzetállamok erőssége adja, azok szemében Angela Merkel már régen megbukott.

A liberálisok nagyon befogadóak, mégis kevesek otthonában látni szír menekülteket. Szerinted miért ez az üres beszéd?

Hamarosan nemcsak az olvasók, hanem a hallgatók is találkozhatnak veled és a kollégáiddal az újonnan induló KarcFm-en. Mire lehet számítani, mennyire lesz ott liberális gondolkodás?

Semennyire. Ezt bátran kijelenthetem. Azaz annyira lehet, hogy természetesen a párbeszéd hívei vagyunk, ha valaki vállalja a vitát, azzal a nemzeti konzervatív szemlélettel, amit ez a rádió képviselni fog és eljön és beszélget velünk, akkor annyiban jelen lesz. De nyilván nem árulok zsákba macskát, amikor azt mondom, hogy a nevében is azért lett Karc Fm, a Karc Fm, mert a politikai korrektségnek a látszatát is kerülni akarjuk, nincs ilyen ugyanis. Az ember nem zombi. Szerintem mindenkinek - akit egy ilyen beszélgetős rádió és az abban elhangzó beszélgetések érdekelnek - megvan a szilárd meggyőződése. Ha bejön és el akarja mondani, azt megteheti, mert ez egy nyitott rádió lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére