Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány kedvenc agytrösztje: a Political Capital

Nagy Gábor

2016.07.11. 13:58

Újra vizsgálja a Központi Nyomozó Fõügyészség a vélhetõen baloldali kifizetõhely hûtlen kezeléseit - írja a Népszabadság.

A Political Capital sok-sok millióért adott tanácsot Gyurcsányéknak és a titkosszolgálatnak; de akár államtitkokhoz is hozzáférhettek, pedig átvilágításon nem estek át. Ejnye.

2002 és 2006 között "csak" 190 millió forintnyi közpénzt fogyasztott el a Gyurcsány-kormány különböző tanulmányokra a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) megbízásából. De ha kitekintünk egészen 2010-ig, a közpénz-fogyasztási volumen hirtelen megugrik – és kiderül: immár összesen 432 millióért adott tanácsot a szocialistáknak a Political Capital. Hoppá.

Van azonban egy bökkenő. A szocialistáknál is előszeretettel alkalmazhatott "fűtési szezon" hevében – miszerint a kínos papírokat jobb elégetni vagy eltüntetni, mint ahogy azt  1989-90-ben tehették – a Political Capital által készített dokumentumok "eltűntek".

Ezekért a böszmeségekért, magyarán hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) illetékes szerve az NBH és a Political Capital elemző intézet között köttetett szerződések ügyében. A nyomozás során azonban kiderült, hogy ezeket a szerződéseket nemzetbiztonsági tábornokok írták alá, akikkel szemben a BRFK szervei nem járhatnak el; ezért átadták az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek – amely már egyszer vádat emelt az ügyben.

A vélhetően baloldali kifizetőhely tehát újabb vizsgálatok elé nézhet.

(Népszabadság)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére