Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak is ciki a Jobbik

Forisek Ádám

2017.12.07. 20:28

A párt szóvivõje jelentette be a DK döntését a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Gréczy Zsolt szerint a Jobbik nem néppártosodási folyamaton esik át, hanem átmaszkírozza magát, amit nem tartanak hitelesnek. Számukra a Jobbik ma is ugyanaz a kirekesztő, szélsőjobbos szervezet, amelyik európai uniós zászlókat égetett, vagyis "még nagyon sok spenótot meg kell ennie a Jobbiknak, hogy az ország elhiggye ezt az átalakulást".

Gréczy Zsolt véleménye szerint ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt összefog az egyéni választókörzetekben, akkor a Jobbik nélkül is megvalósulhat az ellenzéki többség az Országgyűlésben.

Leszögezte, hogy a DK az országgyűlési választásokon biztosan önálló országos listával indul, amelynek élén a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc áll majd. Az egyéni körzetekről folytatott tárgyalások nyomán ugyanakkor hajlandóak támogatni bármelyik demokratikus ellenzéki párt egyéni jelöltjét.

Kérdésre válaszolva Gréczy Zsolt közölte: nem tud arról, hogy bármilyen párbeszéd lenne az MSZP és a Jobbik között, sőt Molnár Gyula pártelnöktől Lendvai Ildikó volt pártelnökig a szocialisták részéről minden politikus elhatárolódik a Jobbiktól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére