Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hernádi: eredményes éven van túl a Mol

Bertha László

2017.04.13. 16:14

Annak ellenére is eredményes éven van túl a Mol-csoport, hogy az olajiparban problémát okoznak a csökkenõ árrések, valamint az olajipari termékek hozamának és a kõolaj világpiaci árának mérséklõdése - jelentette ki Hernádi Zsolt, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A Mol közgyűlését követő sajtótájékoztatón a múlt év teljesítményét értékelve Hernádi elmondta, hogy 2016-ban a Mol növelte kitermelését azokon a területeken, amelyekről sokan azt mondták, már kimerülőben vannak. Növelte továbbá az értékesítést, valamint az értékláncot, és elkezdte a cég az új hosszú távú stratégia szellemében a kiskereskedelmi megközelítést, a benzinkutak értékesítőhelyekké történő átalakítását.

A vezérigazgató emlékeztetett, hogy szintén a Mol 2030 elnevezésű stratégia keretében a cég egyre nagyobb hangsúlyt helyez a vegyiparra, ezáltal 2021-ig mintegy 1,9 milliárd dollárt, a következő tíz évben pedig 2,5 milliárd dollárt költ iparági beruházásokra.

Hernádi Zsolt az MTI kérdésére, amely arra vonatozott, hogy meddig növekedhetnek idén az üzemanyagárak, folytatódik-e a jövedéki adó csökkenése ellenére az utóbbi hetekben tapasztalt emelkedés, úgy nyilatkozott: ezt nem tudja előre megjósolni a vállalat, a benzin és a gázolaj átlagára nem csupán a jövedéki adó mértékétől függ, hanem befolyásolja a kőolaj világpiaci ára és a forint/dollár árfolyam.

A Mol részesedésének kivásárlásával kapcsolatban az INA horvát olajvállalatból az elnök-vezérigazgató azt válaszolta, hogy a Mol nem hallott a horvát fél decemberi nyilatkozatától eltérő véleményt, a magyar olajkonszern várja a horvát kormány következő lépését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére