Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hülyék 2018: egymást árulózzák a szocik

888.hu

2017.07.26. 17:28

A szocialista tábor megosztottságát Botka László miniszterelnök-jelölt mélyítette el igazán. No nem mintha korábban nem árulózták volna egymást ezek a remek hazafiak, de ami az elmúlt idõszakban történik, az már a legszebb szoci belvitákat is felülmúlta.

Botka Lászlónak különös viszonya van a 168 Órával, hiszen ott jelentette be, hogy indul a miniszterelnöki székért, most pedig ott jelenti be, hogy "szétzúzza az emeszpét."

A lapnak adott interjújában Botka választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a "demokratikus oldal" kollaboránsait, "jószándékú balekjeit” is támadja, bírálja.

Állítása szerint, Botka csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. "Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jószándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti" – mondta a lapnak.

A nem mérhető pártocskákat is leoltotta

Botka szerint egyáltalán nincs szükség az Együtt, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd szövetségére, hiszen ezek a nullaszázalékos pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. 

Boldogok, hogy húszezer ember nézte a Facebook-oldalukon a sajtótájékoztatójukat, mások meg saját pártjukat sem tudják irányítani, pillanatnyi érdekeik szerint változtatják az álláspontjukat"

– állítja.

Azonban párttársának, Molnár Zsoltnak is nekiment. Arra célozgatott, hogy Molnár áruló és kollaborál a Fidesszel. Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben azt írta, hogy az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás"

– mondta Botka.

Botka szerint a demokrácia azt jelenti, hogy mindenki azt tesz, azt mond, amit ők eldöntenek. Fura dolog ez a marxista-sztálinista gyökerű demokráciafelfogás.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti: a Fideszét, a Jobbikét, a kis pártokét, de Gyurcsány Ferencét is. Állítja: korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Ceglédi Zoltán, a mindig kéznél lévő függetlenbaloldali értelmiségi megpróbálta értékelni az eseményeket. Nem meglepő módon azt hozta ki, hogy Gyurcsány a hibás. Nem meglepő, a szocik nem tudnak szembenézni saját történelmi felelősségükkel, így minden kudarcukért a Fideszt a hibáztatják, fel sem merül bennük, hogy teljesen inkompetensek.

Mint írja:

"Mondtam, hogy ez jön. Nehéz bármit mondani a lehetséges végkimenetelről, de az MSZP történelme, közelmúltja, aktuálisan látható belső viszonyai inkább azt valószínűsítenék, hogy a meccset Molnár Zsolt fogja megnyerni. Ezt a belső kört utoljára Gyurcsány Ferenc tudta lenyomni, még 2004-ben, de most ugye, vele pont egybeesnek az érdekeik, hiszen neki fogják ezzel át-, vagy visszaadni az MSZP-t. Fizikai csoda lesz, hogy a kishal DK eszi meg a nagyobb szocialistát, de ugye, falatonként, szépen haladva menni fog ez :) Egyébként pedig egyetlen párt sem méltó az önálló létezésre, ha a választás előtt kábé 9 hónappal kinyírja az utolsó (más megközelítésben: Horn Gyula óta az első), valóban belső miniszterelnök-jelöltjét. Ja, és azt is fenntartom: Botka a gyurcsánymentes közös lista erőltetésével újra és újra a falnak szalad."

Ha Heller Ágnesre hallgatnak, akkor már karlendítve menetelne a teljes baloldal a Jobbik után egy nagy szakadékba. Így, hogy nem hallgattak rá, a Lenin összessel és csegevárás pólóban menetelnek – ugyanabba a szakadéka.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére