Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külföldre juttatják el a fideszes politikusokról megszerzett információkat a szocik?

Bokor Gábor

2017.04.05. 11:58

Egy, a szocialisták alatt regnáló titkosszolgálati vezetõk köré szervezõdött csoport olyan információkat ad ki külföldre, melyeket még 2002 és 2010 között gyûjthettek fideszes politikusokról és rokonaikról.

A szoci vezetés 2002 és 2010 között rendszeresen nyomoztatott a fideszes politikusok után az NBH-val. Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetője a hivatali számítógépén tárolt két, Ovi és Bajusz nevű mappát, amelyek arról árulkodtak, hogy mind Orbán Viktorról, mind Kövér Lászlóról gyűjtötték és rendszerezték az információkat. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a megfigyelések során keletkezett dokumentumoknak a hivatalban nyomuk sincs, azokat szisztematikusan kimenekítették. A portál úgy tudja, hogy az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes megbeszélésekről is készítettek adatokat.

Az egyik megfigyelési módszer az volt, hogy egy, már követés alatt lévő célszemélyhez kapcsoltak másokat is. Ilyen volt ­például Rózsa-Flores Eduardo, akit egy bolíviai kommandós akcióban végeztek ki évekkel ezelőtt a helyi hatóságok. A mai napig kérdéses, hogy kik és miért csatolták a Rózsa-Flores ellenőrzéséhez szükséges mobilszámlistához a Fidesz egyik központi számát, valamint Orbán Ráhel, Orbán Viktor lányának a mobilszámát. Õ egyébként Rasi néven szerepelt a nyilvántartásban.

A fideszesek elleni adatgyűjtés még Galambos Lajos regnálása alatt indult, ami nemhogy nem fejeződött be 2006-ban, hanem tovább erősítették az adatok begyűjtését.

Galambos utóda, Laborc Sándor a hazai alvilág meghatározó személyiségének, Portik Tamásnak a szolgálatait is elfogadta a fideszes vezetők lejáratásához"

– írja a lap.

Laborc még telefont is adott a maffiózóknak. A titkosszolgák korábbi vezetője annyira profi volt, hogy a két Laborc–Portik-találkozó hanganyagának leirata a laptopjáról került elő. Laborc távozásakor letöröltette a gépén lévő adatokat, azonban azokat egy pillanat alatt vissza lehetett hívni később. Az NBH korábbi vezetője a mai napig bensőséges viszonyt ápol Gyurcsány Ferenccel,  Laborc a Demokratikus Koalíció (DK) rendezvényein is rendszeresen felbukkan.

Egyelőre kérdéses, hogy milyen adatok vannak a szociknál és az, hogy azt milyen mértékű torzítással szivárogtatják ki. Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai folyamatosan az ellenzék célkeresztjében vannak, és az sem titok, hogy a Gyurcsány-féle kör érdekei lényegében egybeesnek a Jobbik mögé besoroló Simicska Lajoséval.

A Spéder Zoltán tulajdonában lévő Index korábban interjút készített egy kirúgott titkosszolgával, Katrein Ferenccel. A jelenleg külföldön élő férfi Laborc köreihez tartozhat. 2007-ben Laborc kezdeményezésére nevezték ki műveleti igazgatónak, aki így az elhárítási és a terrorelhárítási akciókat irányíthatta. Katrein az ezredforduló során került a céghez, ahol először garázsmester lett, majd innen küzdötte fel magát, végül 2013-ban rúgták ki. Katrein később Gyarmati György osztályvezetőhöz került, aki a Galambos Lajos, Földesi-Szabó László és Jakubinyi Róbert mellett a titkosszolgálati háttérrel létrehozott és működtetett Egymásért Egy-másért Alapítvány milliárdos csalási ügyének egyik meghatározó szereplője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére