Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét fog fegyvereket gyártani Magyarország

Nagy Gábor

2018.03.28. 20:40

Simicskó István honvédelmi miniszter és cseh kollégája, Karla Slechtová védelmi miniszter szerdán bejelentette: gyalogsági kézi lõfegyvereket fog gyártani Magyarország.

Az erről szóló licencszerződést szerdán Budapesten írta alá David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója és Kránicz Roland, a HM ARZENÁL Zrt. vezérigazgatója.

Simicskó elmondta:

Cseh licenc alapján első lépésben a fegyverek összeszerelése indul meg, majd 2019. januártól a teljes gyártás Magyarországon lesz. Ez mintegy 200 embernek új munkahelyet is jelent majd.

A magyar hadiipar újraindul"

– fogalmazott a miniszter.

Karla Slechtová cseh védelmi miniszter azt mondta: a Cseh Köztársaság minden védelmi ipari együttműködést támogat a két ország között. Szavai szerint nagy szerződést írtak most alá Budapesten. A tízéves távlatú szerződés 100 millió euró értékben, 200 ezer lőfegyverről szól. E Magyarországon gyártott fegyverekből a cseh haderő is részesül majd.

Arról a közlemény nem tesz említést, hogy konkrétan milyen fegyvereket raknak majd össze Magyarországon, de a Ceská Zbrojovka számos modernebb kézifegyvert is gyárt, ilyen többek közt a CZ 805 BREN gépkarabély és származékai, valamint a Scorpion Evo III PDW is. Korábban számos haditechnikai fórumon rebesgették, hogy a CZ 805-ösök gyártását Magyarországra hozhatják, sőt akár a honvédségnél is rendszeresíthetik, ezekről konkrét megerősítés egyelőre még nem érkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére