Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól élnek Soros pénzéből a Magyarországot bemószeroló szervezetek

888.hu

2020.05.14. 20:31

Minden Magyarországot feljelentő szervezetet a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) finanszíroz.

Néhány napja jelent meg a Bertelsmann Alapítvány Transformation Index (BTI) elnevezésű, a készítők meghatározása szerint átalakulásban lévő országokról készített tanulmánycsomagja, amely minden valóságalapot nélkülö, lesújtó képet ad Magyarországról.

Az Alapjagokért Központ elemzéséből kiderül, hogy a nyilvánvalóan politikai szándékkal megírt jelentés hazánkról szóló fejezetének szinte teljes egészét a Nyílt Társadalom Alapítvány által finanszírozott Political Capital munkatársai készítették.

A szerzők szerint a magyar demokrácia, gazdaság és kormányzás 2006 és 2010 között szinte minden tekintetben jobb állapotban volt, mint 2020 elején. Magyarul ez azt jelenti, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején minden szebb és jobb volt.

Mivel Magyarország nemet mondott a második Soros-tervre is, amely lényégében örök időkre eladósítaná az Európai Uniót, borítékolható volt a Soros-hálózat politikai támadása.

A Nyílt Társadalom Alapítvány adatbázisából kiderül, hogy a Political Capital az elmúlt években sok pénzt kapott Soroséktól.

Az adatok szerint a szervezet 2016-ban 19 700 dollárt, 2018-ban 49 980 dollárt vehetett fel.

A Soros által finanszírozott szervezetek támadása azonban nem állt meg itt.

Az Origo számolt be arról, hogy nyolc hazai Soros-szervezet vett részt azon a konzultáción, amit az Európai Bizottság indított az első jogállamisági jelentéséhez kapcsolódóan.

Ezek: az Amnesty International Magyarország, a K-Monitor, a Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Political Capital (HU), a Romaversitas Alapítvány, a TASZ és a Transparency International Magyarország.

Soros nem sajnálta a pénzt tőlük

Mind a nyolc szervezet több szállal is kötődik Soros Györgyhöz.

Az Amnesty International Magyarország igazgatója egy bizonyos Vig Dávid, aki a szervezet honlapja szerint 2011 és 2016 között az Open Society Foundations Emberi Jogi Programjának Büntető Igazságszolgáltatási Csoportjában dolgozott, 2017-től pedig a másik Soros-szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programját vezette.

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján található adatok szerint a K-Monitor 2017-ben 29 998 dollárt kapott az alapítványtól, míg 2018-ban összesen 55 462 dollárral lett gazdagabb.

A Magyar Helsinki Bizottság sem panaszkodhat: 2016-ban 610 ezer dollárt kapott az OSF-től, míg 2018-ban 50 ezret.

A Mérték Médiaelemző Műhely 2017-ben 27 413 dollárt akasztott le Sorosékról.

A Romaversitas Alapítvány pénzügyi beszámolójából kiderül, hogy 2018-ban 10,2 millió forintot kapott az Open Society Institute Budapest Foundationl, az Open Society Institute-tól további több mint 11 millió forint esett le, de a szintén Soros által támogatott Roma Education Fundtól is érkezett 73,3 millió forint.

A TASZ-nak sincs oka a panaszra: 2016-ban 476 ezer dollárt kaptak a Soros-alapítványtól, 2018-ban pedig 50 ezer dollárt.

A Transparency International Magyarország 2018-ban 125 ezer dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól, míg 2017-ben majdnem 46 ezret.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére