Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kamionokon bújnak el a migránsok, hogy Magyarországra juthassanak

888.hu

2018.04.19. 06:38

A déli határon a vámhivatal 15 hónap alatt majdnem félezer migránst tartóztatott fel, akik a teherautók rakterében bújtak el, õket jármûröntgennel találták meg. Tavaly átlagosan havonta 24 embert szállítottak le a teherautókról a NAV-osok Röszkén és Tompán, az idei havi érték viszont már 54 - írja csütörtöki számában a Magyar Idõk.

A déli határon a vámhivatal 15 hónap alatt majdnem félezer migránst tartóztatott fel, akik a teherautók rakterében bújtak el, őket járműröntgennel találták meg. Tavaly átlagosan havonta 24 embert szállítottak le a teherautókról a NAV-osok Röszkén és Tompán, az idei havi érték viszont már 54 – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

A szervezet tájékoztatása szerint Röszkén és Tompán tavaly összesen majdnem háromszáz személyt találtak az érkező járművekben. Idén Röszkén három hónap alatt 121 embert találtak a NAV-osok a járművekben, Tompán pedig újabb 42 személy ügyében lépett fel a vámhivatal.

Az ilyen esetekben a Tompán és a Röszkén működő teherautó-röntgen játszotta a fő szerepet. A műszer átvilágítja a jármű vezetőfülke utáni részét, képet készít, amelyen más tónussal jelenik meg a raktér eltérő anyagokból álló tartalma. Így gyorsan kiderül, hogy a rakomány mellett van-e más áru, esetleg csempészcigaretta, drog, rejtett gázolaj vagy más termék a járművön – fogalmaztak a NAV-ban, majd hozzátették: az esetlegesen megbújó emberi alakok is egyértelműen kivehetők a képen.

A vámhatóságnál külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a migrációs ügyek elintézése nem tartozik a NAV feladatkörébe. Ha a pénzügyőrök efféle jogsértést észlelnek, az érintett személyeket feltartóztatják, majd azonnal értesítik a rendőrséget.

Legutóbb pont egy hete számoltunk be róla, hogy három migráns próbálkozott bejutni Magyarországra egy kamionban elbújva. Vélhetően őket is a teherautó-röntgen buktatta le. A migránsoknak nem voltak papírjaik, így a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére