Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kapitális öngólt rúgott a Momentum, igazat írt az Origo róluk

Sümeghi Lóránt

2017.05.23. 15:28

Orosz Anna, a Momentum nevû erõszakszervezet elnökségi tagja hétfõn emlékezeteset alakított az ATV esti mûsorában, miután hebegve-habogva elismerte: valóban milliós összegeket tettek zsebre egyes momentumosok a HÖK-ben.

Orosz Anna, a Momentum nevű erőszakszervezet elnökségi tagja hétfőn emlékezeteset alakított az ATV esti műsorában, miután hebegve-habogva elismerte: valóban milliós összegeket tettek zsebre egyes momentumosok a HÖK-ben. 

Ismeretes, a frusztrált momentumosok azért rontottak rá az Origo szerkesztőségére a múlt héten, mert elégtételt akartak venni azért a cikkért, amely rájuk nézve igencsak kellemetlen adatokat tartalmazott. Az akkori írásában az Origo tételesen felsorolta, hogy a magukat "friss politikai erőnek" beállító tagok valójában milliókat tettek zsebre egyetemi éveik alatt. Az összegzés szerint 

a mozgalom fejesei összesen nagyjából 16 millió forinttal lettek gazdagabbak HÖK-ös tevékenységüknek köszönhetően – melyet később Orosz Anna is elismert.

Nem is csoda tehát, hogy a vidékieket csípőből lenéző Momentumnak ez már igencsak kínos volt. Tekintettel arra, hogy perelni nem tudták az Origót – hiszen az adatok stimmeltek –, inkább úgy gondolták, személyesen próbálják megakadályozni, hogy a jövőben egy-egy médium kritikával merje illetni a felkent politikuspalántákat.

És honnan tudjuk, hogy az Origo számításai megállják a helyüket?

Leszámítva azt az aprócska tényt, hogy a Momentum nem mert a bírósághoz fordulni vélt igazának védelme érdekében, leginkább onnan, hogy Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja ezt élő adásban ismerte el az ATV Egyenesen című műsorában.

A briliáns alakításairól híres Orosz eleve zavarba jött, amikor válaszolnia kellett arra a kérdésre, miért kerülik a bírósághoz fordulás lehetőségét. E kérdés kapcsán azt találta mondani: nekik nem az a feladatuk, hogy önmagukat védjék. Felmerül a kérdés, akkor mégis mi a feladata egy-egy vitás helyzet kapcsán egy olyan pártnak, amelyik magát korszakváltónak aposztrofálja?

Azonban ha ez mind nem lenne eléggé nevetséges, 

a műsorvezető azon kérdésére, hogy  "egy-egy ember neve mellett is egy-két milliós összegek szerepelnek, akkor az összeg nem stimmel, vagy olyan sokáig járt az illető egyetemre, hogy így a havi harmincezrekből egy idő után kijött ez?", Orosz azt válaszolta:

hát, két-három évig voltak HÖK-tagok, és a harminc-negyven ezer forint az a nettó összeg, az egymillió az meg egy ferdítés, és valószínűleg a bruttó összeg."

A már a saját hazugságait is nehezen kezelő momentumost a műsorvezető ennek fényében ismét megkérte, magyarázza el, melyik állítása nem igaz akkor az Origónak. "Tulajdonképpen nem a tények nem stimmelnek, hanem a körítés, tehát a beállítása mindezeknek?" – kérdezte a riporter az ominózus cikk kapcsán.

Így van"

 – ismerte el ijedten Orosz, majd hozzátette: "leginkább azért nem perelünk, mert mi egy önkéntesen működő politikai szervezet vagyunk, ahol rengeteg ember munka mellett, tanulás mellett végzi a munkáját a Momentumban, és hogyha az Origo minden egyes lejáratócikke kapcsán pert indítanánk, akkor gyakorlatilag csak ezzel foglalkoznánk, holott nekünk nem ez a dolgunk."

Köszönjük, nincs több kérdésünk.

(A teljes adás felvétele itt tekinthető meg) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére