Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony tovább pörgetné a veszteséges parkolási rendszerét Zuglóban

Bokor Gábor

2019.04.18. 09:15

Tovább dagad a botrány a XIV. kerületben: Karácsony Gergely újabb százmilliókat költene parkolásra.

Vágó Gábor korábbi zuglói átláthatósági biztos szerint Karácsony Gergelynek személyes felelőssége van abban, hogy a kerületben milliárdos veszteséget okozó parkolási rendszer alakult ki. Míg a Fidesz vizsgálóbizottságot akar megszavaztatni a kerületben, addig az MSZP újabb, kétszázmil­liós kiadással sarcolná a zuglóiakat.

Az én feladatom annak ellenőrzése volt, hogy az önkormányzat megfelel-e a saját átláthatósági szabályai­nak. Ezt már tavaly januári kinevezésem után minden megszólalásomban egyértelművé tettem"

– mondta a Magyar Nemzetnek Vágó, aki tavaly novemberben, mindössze tíz hónap munka után köszönt le posztjáról.

Vágó Gábor szerint a Karácsony által megálmodott parkolási rendszer Zuglónak teljesen előnytelen, s az eddig milliárdos veszteséget termelt.

A fizetős parkolási rendszert a képviselő-testület elé terjesztő Karácsony Gergelynek, Zugló polgármesterének közös a felelőssége az előterjesztést megszavazó képviselőkkel"

– mondta a volt biztos, aki szerint nem szabad megengedni, hogy bárki áldását adja tényleges verseny nélküli közbeszerzésekre.

Csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartanak Zuglóban, a Fidesz javaslatára a parkolási rendszert vizsgáló bizottság felállításáról is dönthetnek a képviselők. A testületi ülés meghívójában szereplő napirendi pontok között azonban a parkolási övezetek bővítése és ennek részeként több mint 157 millió forintért további parkolóórák beszerzése is szerepel. Ha a képviselők elfogadják a Hajdú Flórián MSZP-s képviselő által jegyzett javaslatot, akkor az a kerületnek újabb közel 200 milliós kiadást jelentene. A lap megjegyzi, Hajdú volt az, aki korábban az élőerős parkolás-ellenőrzés kiszervezését javasolta, amely évi 528 millió forintot visz el a parkolási bevételből. 

A XIV. kerületi fizetős parkolás 2017-es bevezetése óta több mint 700 millió forint veszteséget okozott az önkormányzatnak, sőt a Karácsony Gergely által beterjesztett, majd elfogadott idei költségvetésben további 301 milliós veszteséget terveztek. A Karácsony Gergely vezette Zugló az egyetlen a budapesti kerületek között, ahol a parkolási rendszer több száz milliós veszteséggel üzemel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére