Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétségbeesetten sivalkodik az ellenzék és a médiája a magas részvétel miatt

Sümeghi Lóránt

2019.05.26. 16:50

Hol vannak már azok az idők, amikor a bevándorláspárti ellenzéki politikusok és médiumok örömtáncot jártak a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon mért magas részvételi arány miatt.

„A tankönyvi példák szerint a magas részvétel szinte mindig az ellenzéknek kedvez, hiszen ha az emberek elégedettek egy rendszerrel, egy kormánnyal, akkor nagyobb eséllyel legyintenek és maradnak otthon, és csak azok szaladnak reggel voksolni, akik nagyon le akarják váltani a rendszert” – írta még tavaly április 8-án délután az Index, miután kiugróan magas részvételi arányokat mértek országszerte.

Hasonlóképpen vélekedett az azóta már politikai hullává vált Demeter Márta is, aki elmondta akkor, hogy „eddig azt hallottuk, hogy apátiában van a magyar társadalom, de ma kiderült, hogy mégsem. Azt gondolom, ez a magas részvételi arány az ellenzéknek kedvez majd.” Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szintén úgy látta, hogy a magas részvétel az ellenzéknek kedvez, ezért sok ellenzéki körzetet várt.

Fotó: MTI

Nagyot fordult a világ: az ellenzéknek kellemetlenné vált a részvételi demokrácia
Most, hogy rekordot dönthet Magyarországon az európai parlamenti választáson való résztvevők száma, hirtelen elkezdtek aggódni az ellenzéki politikusok és médiumok. Az egy évvel ezelőtti optimizmushoz képest az Index azt írja:
a 40 százalék feletti részvétel tehát a Fidesznek jó hír lehet, és ezzel párhuzamosan elég rossz hír azoknak a kisebb pártoknak, amelyeket 5% körül mértek a közvélemény-kutató cégek. [...] Elképzelhető tehát, hogy éppen a magasabb részvétel lesz az LMP és/vagy a Momentum veszte.
A 444 is nehezen emészti meg azt a tényt, hogy a magyar emberek lelkesen élnek a demokrácia adta lehetőségeikkel. Mint írják, „a hagyományosan jobboldali Győrben az országos átlag felett van a részvétel. [...] a bejutásért küzd az LMP és a Momentum.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére