Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki lehet védeni Soros György támadásait

Horváth József György

2017.04.26. 19:03

Erre példák is vannak. Orbán Viktor a 888 kérdésére fel is sorolt párat.

Az EP-vita után a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben, ahol a 888 arról kérdezte, hogy milyen eszközök vannak a nemzeti szuverenitáson alapuló politika megvédésére a nemzetközi spekulánsokkal szemben.

Azt javaslom, hogy filozofálgatás helyett, nézzük a konkrétumokat"

– mondta Orbán Viktor, felsorolva a közelmúlt példáit, kitérve az angol font bedöntése utáni jogi eljárások kérdésére, valamint a Franciaországban Soros ellen indult jogi eljárásokra. 

Vagy nézzük Magyarország esetét. Hazánkban eddig kétszer kellett visszaverni spekulációt Soros György esetében."

Az egyik ilyen sikeres védekezés 1994-ben volt, mikor az OTP privatizálása, mint koalíciós kérdés került elő. Nagy összefogással, de végül Horn Gyula kormánya meg tudta akadályozni, hogy az akkor mindenkinek "a magyar bankot" jelentő OTP ne kerüljön egy pénzügyi spekuláns kezébe. 

A második ilyen történet a szuverenitásvédelemre nem is olyan rég történ, amikor a devizahitelesek esetében, valahol 2008 környékén szintén megindult egy spekuláció. A magyar hatóságok ezt azonosították és eljárást indítottak Soros György magyarországi pénzügyi spekulánsaival szemben.

Nem olyan rég született is döntés az ügyben, és néhány százmillió forint bírságot ki is szabtak a spekulánsokra"

– mondta Orbán Viktor. 

Érdekesség, hogy ezt akkor úgy kommentálta Soros György, hogy neki "nem volt tudomása arról", hogy az ő emberei Magyarországon spekulálnak a devizahitelek környékén kialakult nehéz helyzetben.

Ezeket a példákat azért említem meg, mert ezek mind azt bizonyítják, hogy vannak olyan spekulációk, amikkel szemben a nemzetállamok sikeresen védték meg magukat"

– zárta gondolatait a miniszterelnök. 

So sad... :(

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére