Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiállnak Szlovéniában is az ellenzék által fenyegetett magyar újságírók mellett

888.hu, hirado.hu

2021.03.23. 22:00

Az Európai Parlamenthez és az Európai Bizottsághoz fordul egy szlovén újságíró-szervezet, miután Vadai Ágnes DK-s képviselő azzal fenyegette meg a közmédia egyik szerkesztőjét, hogy úgy jár majd, mint a ruandai propagandisták, akik „a végén elnyerték méltó büntetésüket” – írta meg a hirado.hu.

Kiáll azon magyar újságírók mellett a Szlovén Hazafias Újságírók Szövetsége (Slovenian Association of Patriotic Journalists – SAPJ), akik “a baloldali ellenzék durva támadásainak és fenyegetéseinek a célpontjai”, és arra kérik a magyar, lengyel és szlovén médiahelyzettel korábban többször is foglalkozó Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot, hogy határozottan ítélje el Vadai Ágnes (DK) és Fekete-Győr András (Momentum) nyilatkozatait.

Az SAPJ szerint a brüsszeli vezetés csak így bizonyíthatja be, hogy nincs kettős mérce.

A szervezet emellett felszólította a Demokratikus Koalíciónak otthont adó S&D és a Momentumot a sorai között tudó Megújuló Európa pártcsaládokat, hogy emlékeztessék tagjaikat arra, hogy fenyegetésük teljességgel elfogadhatatlan.

Az SAPJ emlékeztet, hogy Vadai Ágnes a ruandai népirtás mintájára tett leszámolással fenyegette a köztévé egyik újságíróját, Fekete-Győr András pedig úgy nyilatkozott, hogy kormányra kerülésük esetén megtiltaná bizonyos konzervatív újságíróknak a szakmájuk gyakorlását.

Az SAPJ-ben úgy gondoljuk, hogy az ilyen fenyegetéseknek nincs helyük a különböző véleményeken és világnézeten alapuló demokratikus és szabad társadalmakban”

– áll a szervezet közleményében.

Az Alapjogokért Központ korábban levélben fordult az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjaihoz, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan is viszonyul a hazai baloldal a sajtószabadsághoz.

A közösségi oldalukon azt írták, hogy

a hazai ellenzék és balliberális „jogvédő” szervezetek rendszeresen kürtölik tele a nemzetközi nyilvánosságot hírhamisításaikkal, miszerint Magyarországon veszélyben van a sajtószabadság, a demokrácia, az alkotmányosság stbstbstb.”

Emiatt döntöttek úgy, hogy tájékoztatják a valóságról az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjait arról, „hogyan is viszonyul a baloldal az általa oly' sokat emlegetett szabadságjogokhoz”.

A teljes levelet itt lehet megtekinteni:

 

Vadai Ágnes kijelentését az Alapjogokért Központ is elítélte a múlt héten. Továbbá a Facebook-bejegyzésükben emlékeztettek arra is, hogy éppen Gyurcsány Ferenc másik hű szövetségese, Niedermüller Péter volt az, aki bezáratta nem is olyan régen Erzsébetvárosban Közép-Európa egyetlen zsidó közösségi TV-jét.

Szóval alakul ez a „liberális jogállam” dolog

– teszik hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére