Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kísért a múlt: a szocik megtagadják '56-ot!

Vincze Viktor Attila

2016.10.17. 18:58

Az MSZP nem írta alá az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának közös ünneplésére felhívó nyilatkozatot. A parlamenti pártok közül a Fidesz és a Jobbik elnöke, valamint a KDNP és az LMP frakcióvezetõi is ellátták kézjegyükkel a felhívást.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László a napokban azzal a felhívással fordult az Országgyűlés pártjaihoz, hogy közös nyilatkozatban kérjenek minden magyart: éljen a világ bármely részén, hajtson fejet '56 hősei és áldozatai előtt, és ünnepelje az évfordulót szeretettel és büszkeséggel.

A szocialisták által elutasított nyilatkozat szerint: az 1956-os forradalom és szabadságharc a magyar nemzet történelmének egyik legfontosabb és legfelemelőbb pillanata. Hatvan évvel ezelőtt a nemzet összefogott, hogy lerázza az elnyomó hatalom rabigáját, és hitet tegyen a szabad és demokratikus Magyarország mellett.

A közös ünneplést szorgalmazó felhívás arra kér mindenkit, hogy ápolja és adja át utódainak a magyar nép szabadságvágyának legszebb emlékét.

Szeretnénk, ha 2016 őszén azzal a derűvel és közös reménnyel ünnepelnénk, ahogyan 1956. október 23-a délutánján a forradalom lángra kapott, győzött és máig biztos mércéül szolgál a világ minden szabadságvágyó embere számára"

– olvasható a négy parlamenti párt által aláírt felhívásban.

Az MSZP azonban aktuálpolitikai okokra hivatkozva elutasította az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt tisztelgő, közös parlamenti nyilatkozat támogatását. 

Az MSZP azt közölte, hogy azért utasította el a közös nyilatkozat aláírását, mert véleménye szerint egy ilyen kormánnyal és különösen 1956 évfordulóján, nem lehet együtt ünnepelni.

A szocialisták az MTI-hez eljuttatott közleményükben még azt is írták, hogy a tervezett szövegben nem találnak kivetnivalót.

Szeretnének ők is egy olyan országban élni, ahol egy ilyen közös nyilatkozat aláírását senkinek nem kellene meggondolnia – csak éppen a realitás ma nem ez – írja az MSZP annak indoklásaként, hogy miért tagadta meg a részvételt a közös ünneplésre való felhívásban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére