Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországra is veszélyt jelent a Törökország felől megindult migránsáradat

Ányos Miklós

2020.03.04. 16:10

Ezt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke jelentette ki a testület zárt ülése után.

Halász János elmondta, az aktuális nemzetbiztonsági ügyek között kiemelten foglalkoztak az illegális migrációs helyzettel. Az elhangzott információk nagy része 30 évig titkos, annyit viszont elmondott, hogy a magyar szolgálatok felkészülten, elkötelezetten és eredményesen végzik munkájukat.

Bejelentette, hogy a Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésein folyamatosan napirenden legyen az illegális migrációs helyzet. Több mint százezer migráns akar eljutni Törökországból az Európai Unióba, miközben már a balkáni útvonalon is van százezer migráns, akik közül sokan már a magyar határkerítést támadják. Az elmúlt időszakban az utóbbi két hónapban volt a legtöbb határsértés Magyarországon.

Halász elmondta: a Fidesz-frakció határozottan támogatja a kormányt a határőrizet erősítésében, és azt is támogatják, hogy a koronavírus veszélye miatt legyenek zárva a tranzitzónák. Támogatják, hogy az Európai Unió minden segítséget megadjon az európai határok védelméhez a tagállamoknak, köztük Görögországnak és Magyarországnak.
Stummer János bizottsági elnök azon felvetésére, miszerint fel kell készülni az esetleges további kerítés építésére, azt mondta, ha szükséges, Magyarország készen áll erre.

A bizottsági ülésen tájékoztatást adott mások mellett Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány, Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére