Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már alakulóban van a magyarok melletti koalíció az EU-ban

Bokor Gábor

2017.11.20. 06:30

Járóka Lívia, a múlt héten megválasztott EP-alelnök a Magyar Idõknek elmondta, bízik abban, hogy az unió idõvel talál egy minden tagállamnak megfelelõ konszenzusos megoldást a migrációval kapcsolatban.

Bár a bevándorláspolitikával kapcsolatban egyértelműen ütköznek a vélemények, és erős nyomás alatt áll Magyarország, mellette is kialakulóban van egy koalíció"

– mondta a Magyar Időknek Járóka Lívia, aki felhívta a figyelmet, hogy az átpolitizált kérdésben a párbeszédet a magyar érvekben is megjelenő szakmaiság mentén kellene lefolytatni.

A LIBE által elfogadott felső határ nélküli, kvótaalapú migránselosztásról a politikus elmondta, hogy személyesen a magyar álláspontot támogatja, amely szerint nem a migrációval kellene megoldani a demográfiai problémákat.

A mélyen átpolitizálódott kérdés megoldása során fontos lenne a magyar érvekben is megmutatkozó szakmaiság mentén folytatni párbeszédet. Szeretnénk, ha megértenék, mi azt tartjuk fontosnak, hogy a más földrészek konfliktusos, háborús helyzeteiből menekülő emberek rövid, de hatékony integrációt követően, európai tudással felvértezve térhessenek vissza saját hazájukba"

– fogalmazott.

Az új EP-alelnök hozzátette, hogy az amerikai, a NATO- és a befogadó nyugat-európai országok egyik legnagyobb felelőssége az is, hogy rövid időn belül biztosítsák a békét a kibocsátó országokban.

Járóka szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a tagállamok képtelenek integrálni a migránsokat a vállalt számokban. Véleménye szerint új alapokra kell helyezni a párbeszédet, és a valós tények alapján kell megítélni, mi történik ma a földrészünkön.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére