Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„No vakcina, no parti”

888.hu

2021.05.07. 14:00

A fiatalok regisztrálásáról és a kedvező járványügyi helyzetről volt szó az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

 

Amíg az óvodákban 75 és az iskolákban 86 százalékos volt a részvétel, addig az érettségin szinte 100 százalékos részvételről beszélhetünk – mondta el Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, majd köszönetet mondott az érettségi vizsgák lebonyolítóinak.

Május 10-étől az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban is visszatér a jelenléti oktatás,

míg az egyetemeken a rektor dönti el, hogy be kell-e menni a vizsgákra.

Az osztályok csak egynapos kirándulást tarthatnak, a ballagási és a tanévzáró ünnepségek is pótolhatók lesznek május 25-e után – fejtette ki az államtitkár. Maruzsa arra kérte a 16–18 éveseket, hogy péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd hozzátette: no vakcina, no parti, hiszen nyárra az oltás védettséget és nagyobb szabadságot biztosít számukra.

Ezek után Müller Cecília az országos tiszti főorvos elmondta:

A 18. heti szennyvízadatok alapján országos szinten csökkent a koronavírus örökítőanyaga,

így elmondhatjuk, hogy kedvezőek a járványügyi adatok, és a harmadik hullám leszálló ágában vagyunk.” Kiemelte: nagyon fontos, hogy a második adag vakcinát is fel kell venni, és hogy továbbra se lazítsunk. Minden szabályt be kell tartanunk, hiszen csak így tudjuk megtartani azt a kedvező tendenciát, amit a harmadik hullám leszálló ágában látunk. Az oltásra már több mint 4,8 millió ember regisztrált, és jelenleg három vakcinára lehet időpontot foglalni – tette hozzá.

Végezetül megerősítette Kásler Miklós reggeli bejelentését, miszerint május 13-ától az elektív ellátások is újraindulnak, amelyeket negatív PCR-teszttel és oltási kártyával lehet igénybe venni. Egyelőre a fertőzötteket és az elektív műtétre várókat is el kell látni, emiatt pedig az ellátásokat csak ütemezetten lehet igénybe venni – mondta el Müller Cecília

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére