Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszűnnek az éjszakai repülések Budapesten

Nagy Gábor

2019.08.01. 12:05

Ezt Budapest főpolgármestere, Tarlós István jelentette be csütörtök délelőtt.

Gyakorlatilag megszűnnek Budapest felett az éjszakai repülések – jelentette ki Tarlós István. Szavai szerint több jogszabály-módosítás is életbe lépett már annak érdekében, hogy az éjfél és hajnali öt között, az úgynevezett mélyalvás időszakában csökkenjen a zajszennyezés, amely főleg a fővárosnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér északnyugati részeit érintette erősen.

A Magyar Nemzet cikke szerint a főpolgármester közölte: azzal is próbálják csökkenteni a Budapest feletti repülőforgalmat, hogy a korábbi öt helyett tíz csomóban határozták meg azt a hátszélsebességet, amelynél egy adott gép le-, vagy felszállhat a reptéren. Hozzátette: akár ezereurós bírságra is számíthatnak azok a légitársaságok, amelyek gépei megszegik a zajszennyezésre vonatkozó előírásokat.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a sajtóeseményen elmondta, hogy komplex, interaktív zajmonitoring rendszert hoznak létre, amelynek részeként a zajmérő állomások számát megnövelik, és a lakosság is végezhet méréseket. A szükséges eszközökért pedig a XVIII. kerületi önkormányzathoz fordulhatnak. Újságírói kérdésre arról is tájékoztatott, hogy a beszedett bírságok a reptér környékén elhelyezkedő lakóházak szigetelését támogató alapba kerülnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére