Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi vicc: A DK-s Gy. Németh szerint mindenkinek jobb lenne, ha Dobrev lenne a miniszterelnök

Horváth K. József

2022.11.09. 15:30

Ma a DK-s nagyot mondók közül vessünk egy pillantást Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő bölcsességére.

 

Próbáljuk nevetés nélkül végigolvasni a szövegét. Azt mondja a jóasszony, hogy „Nemcsak mi, DK-sok, de már az ellenzéki pártok szavazói is jobban bíznak az árnyék-miniszterelnökben, mint bármelyik másik ellenzéki politikusban”.

Nem tudom, Gy. Németh mennyit gondolkodott ezen a briliánsnak szánt megállapításon. Esetleg a haza kommunista bölcse, Gyurcsány Ferenc súgta oda neki, hogy jusson eszébe? Meglehet. Kiben bízhatnának ugyanis ezek a szerencsétlen baloldali szavazók, mint abban a Dobrevben, akit a DK vezére az orruk alá tol?

Rajtuk és a Momentumon kívül ugyanis nincs másik baloldali párt, amelyik egyáltalán átlépné a parlamentbe jutási küszöböt. A lilák is épphogy csak. (A Kétfarkút pedig nem szeretik a Gyurcsány-féle brancsban.)

Arról nem szólva, hogy vajon miért fontos az ellenzéki szavazóknak, hogy most éppen ki a legrelevánsabb árnyék-miniszterelnök? Mit akarna ezzel elérni Gy. Németh egy három és fél év múlva sorra kerülő parlamenti választáson? Ki tudja, mi lesz még akkor? Mit hoz a sors? Mit dob a gép a baloldal számára?

Kunhalmi Ágnes például ismét nekifuthat valamely közintézmény ajtajának, amivel föltornázhatja magát a népszerűségi lista csúcsára. Vagy Hadházy Ákos új zoknit vesz, s a lyuk nélküli lábtyű mutogatásával meghódítja a baloldali szavazóhölgyek szívét, komoly pozíciót fogva magának a miniszterelnök-jelöltek táborában. Netán Gurman Zita nemcsak akkor fut rózsaszín ruhácskájában, ha tévériporter közeledik felé, hanem az egész életvitelét átalakítja, s megújult alakjával a férfiszíveket dobogtatja meg, ami szintén esélyessé teheti Dobrev Klára mellett az áhított kormányfői poszt elnyeréséhez.

 

Ezek a felvetések persze egytől egyig marhaságok. Fölösleges is lenne róluk beszélni, ha Gy. Németh Erzsébet bejegyzése nem ösztökélne erre.

Egyetlen, némi realitással is bíró következtetést lehet levonni a Dobrevet fényező szövegéből: ez pedig a baloldali izmozás. Hogy azok a szavazók, akik inkább a Momentummal szimpatizálnak, azoknak se jusson eszébe más első számú vezetőt támogatni, mint Gyurcsány Ferenc feleségét. Magyarán a DK hiába döngeti a mellét, hogy a ő a legerősebb ellenzéki párt, támogatottsága bizony elég karcsú. A kilenc százalékos közvélemény-kutatási eredmény nyilván csak látszólagos magabiztosságot kölcsönöz Fletóéknak. Biztos, ami biztos, jobbnak látják üzengetni a 6 százalékos Momentumnak és szavazóinak, hogy eszükbe se jusson Dobrev pozíciójára ácsingózni.

Szóval azt kell valószínűsíteni, hogy ez a se íze, se bűze bejegyzés sem Gy. Némethnek jutott eszébe, hanem a Böszme súgta neki, hogy tegye meg, ezzel is stabilabbnak mutatva a párt baloldali vezető szerepét jelző, amúgy nagyon is rezgő lécet.

 

De a bejegyzéshez még tartozik egy nagyon is a DK-ra jellemző mondat. Ez így szól: „Mindannyiunknak jobb lenne, ha Dobrev Klára lenne Magyarország miniszterelnöke!”

Csak azért nem nevezem ezt vicces megjegyzést bohóctréfának, mert Gy. Németh mégiscsak parlamenti képviselő. Meg kell adni neki a megfelelő tiszteletet. Nőként különösen. Pedig mindent megtesz azért, hogy a sorait olvastán az ember megfeledkezzen magáról. Hiszen mi az, hogy mindannyiunknak jobb lenne, ha Dobrev lenne a kormányfő? Nem tűnik föl neki, hogy az egyik legnagyobb közjogi méltósággá nem bemondásra lesz valaki? Nem úgy, hogy valaki eldönti, mondjuk Gyurcsány Ferenc, hogy neki mi volna a legjobb? Ha pedig neki Dobrev lenne a legjobb, akkor ebből ez következik, hogy mindenkinek, az egész országnak is jobb lenne.

Istenem, milyen vidám lehet az élet a Demokratikus Koalícióban, ha az egyik magas sarzsijú asszonyság ilyen vicces tartalmú sekélységgel bír megjelenni a nyilvánosság előtt.

Csak az a baj, hogy ők halásosan komolyan gondolják, hogy választás nélkül is kormányra kerülhetnek.

A magyarok azonban ilyenkor Gyurcsányt idézik. – „Egy lószart, mama!”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére