Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nézőpont Intézet: 2006 Gyurcsány felelőssége

888.hu

2021.10.22. 13:50

Az intézet legújabb kutatásából kiderül a társadalom túlnyomó része szerint Gyurcsány Ferenc a felelős a 2006-os eseményeknek.

 

2006. október 23-án, egy hónappal az őszödi beszéd kiszivárgása, három héttel az akkori ellenzéki Fidesz önkormányzati választási győzelme és két héttel az akkori MSZP-SZDSZ koalíció hiány nélküli Gyurcsány Ferenc melletti bizalmi szavazását követően, a morális válság kellős közepén került sor az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának megünneplésére. A Fidesz nagygyűlésének végén a rendőrök, szélsőjobboldaliak elleni fellépés címén lovasrohamot és könnygáz-támadást indítottak, számos békés tüntetőt is megsértve-megalázva.

A rendőri eljárás azonnal politikai vita tárgya lett, amelyet az idő múlásával egyre inkább elveszít Gyurcsány Ferenc

– írja a Nézőpont Intézet.

A 2006-as események megítélése mégis megosztja a társadalmat: Tizenöt évvel a 2006-os rendőri attak után, a választókorú magyarok 49 százaléka (a választáson részvételüket ígérők 54 százaléka) mondta azt, hogy a rendőri eljárás jogszerűtlen volt, s csak 20 százalékuk azt, hogy jogszerű, viszont

mindez jelentős elmozdulás még az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest is.

2016 és 2020 között ugyanis csak a magyarok 40 százaléka vélte úgy, hogy a rendőrség jogszerűtlenül járt el, a jogszerűségben hívők tábora pedig öt év alatt 34-ről 20 százalékra csökkent.

A 2006-os események felelősségével kapcsolatban nagyobb az egyetértés, hiszen a megkérdeztek 42 százaléka szerint Gyurcsány és csak 12 százaléka okolja a rendőrséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére