Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi üzent a kuruc magyaroknak

Bertha László

2016.05.16. 12:48

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ szerint érdemes bejelentkezni a kinti nagykövetségen azoknak, akik a franciaországi foci Eb-re való kiutazásra készülnek.
BUDAPEST, 12:48

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint érdemes bejelentkezni a kinti nagykövetségen azoknak, akik a franciaországi foci Eb-re való kiutazásra készülnek.

Az ismert szakértő felhívta a figyelmet, hogy a tornára mintegy másfélmillió turistát várnak, de minden helyet nem lehet megvédeni egy esetleges terrorista támadástól. Nógrádi elmondta, hogy rendkívüli mértékben őrzik a francia tengerpartot a hatóságok, de ha éppen feltűnik egy gyanús csónak, akkor tökéletes a pánik. Ez pedig rendkívül rossz jel, mivel azt mutatja, hogy a lakosságot nem lehet felkészíteni egy éles helyzetre.

Nógrádi György az M1 műsorában szót ejtett a vasárnapi manchesteri stadionban talált gyanús csomagról is, melyről végül kiderült, hogy ártalmatlan. A szakértő szerint ilyen tévedésért fejeknek kellene hullani:

ennyire ostoba egy rendőrfőnök nem lehet.”

A szakértő szerint nem létezik tökéletes biztonság, illetve nem valószínű, hogy a terroristák a legjobban védett területeken követnének el merényleteket. Ennél nagyobb az esély arra, hogy a külsőbb kerületekben, bevásárlóközpontokban, színházban, moziban hajthatnak végre támadásokat.

A kuruc magyarok

Nógrádi György úgy véli, hogy a kiutazó magyarok rendkívül nagy százaléka nem fogja magát regisztrálni, ez következik az egész magyar történelemből. A szakértő felidézte, hogy a délszláv háború idején a térségben tartózkodó magyarok sem indultak haza a felszólítás ellenére, szemben a németekkel, akik megfogadták kormányuk kérését.

A magyar egy kurucmentalitás, nem ment haza.”

– fogalmazott Nógrádi.

A szakértő ugyanakkor azt tanácsolja minden kiutazó szurkolónak, hogy legyen nála a magyar nagykövetség telefonszáma, jelentkezzen be, közölje a nevét, érkezési és tervezett hazautazási idejét. Ez akár egy telefonnal vagy egy e-maillel könnyedén elintézhető. Nógrádi hozzátette, hogy a magyar titkosszolgálat emberei is kiutaznak, hogy vigyázzanak a kintiekre. Garantált biztonság azonban sehol sincs a világon.

(Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére