Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az ENSZ migránspártisága ellentétes Magyarország érdekeivel

888.hu

2018.02.02. 07:48

Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Jelenleg két szerződéstervezetről van szó: az egyik a menekültügyi szerződés, mely szerint akinek védelemre van szüksége, annak azt meg kell adni. Erről lehet tárgyalni. A másik a migránsokról szól, vagyis a népvándorlás kérdéséről – fogalmazott Orbán Viktor a készülő ENSZ-dokumentummal kapcsolatban. Azt is mondta, aggasztó jel, hogy a világ legnagyobb katonai befolyásával rendelkező országa, az Egyesült Államok kiszállt a tárgyalásokból.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kitért arra, hogy az ENSZ egy fontos szervezet, széles körben a megegyezés szándékával a világ szinte minden tagállama összegyűlik. Az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – ami készül jelenleg, ellentétes Magyarország érdekeivel.

Mint mondta, lesz lehetőség arra, hogy miután a szöveget megismerik, döntést hozhat vele kapcsolatban a kormány.

Ausztrália, Új-Zéland, Japán és V4-ek sem szeretnék, ha olyan világálláspontok alakulnának ki, melyre hivatkozva nemzeti érdekeinkkel szemben fel lehetne lépni – tette hozzá.

Új szelek az osztrák-magyar kapcsolatokban

Orbán Viktor szerint Ausztriában egy magyarellenes kormány volt a megelőző években. Olyanokat mondtak Magyarországról, amit a történelemben eddig soha. A kormányfő kifejtette, hogy Ausztriában fordult a szél, amelytől fair, tisztességes kapcsolat várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére