Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Magyarország támogatja a cseh miniszterelnök migrációs javaslatát

Tóth Dalma

2018.08.31. 21:55

Észszerû Andrej Babis cseh miniszterelnök javaslata az európai migrációs krízis megoldására és Magyarország boldogan támogatja azt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Budapesten.

Andrej Babis cseh miniszterelnök rövid munkalátogatást tett Budapesten péntek este, ahol Orbán Viktor kormányfővel folytatott négyszemközti megbeszélést – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A találkozó után cseh újságíróknak Orbán Viktor azt mondta: elsőként a bilaterális kapcsolatokról tárgyaltak, és megegyeztek abban, hogy megerősítik a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, mert ebből mindkét fél profitálhat.

Hangsúlyozta azt is: kíváncsi volt egy nem tradicionális politikus véleményére a migráció kérdéséről, mert a tradicionális politikusok ugyanazt az európai "blablát" mondják és ugyanazt a megközelítést alkalmazzák. Úgy folytatta: a cseh miniszterelnöknek van egy világos elképzelése arról, hogy kellene kezelni a jövőben – egy, az eddigiektől eltérő módon – a migrációs krízist Európában. Szerinte ez egy észszerű javaslat, amelyet Magyarország boldogan támogat.

A megbeszélésen szóba került az Európai Unió következő költségvetési ciklusa is, a magyar kormányfő szavai szerint megtalálták azokat a pontokat, ahol a magyar és a cseh érdekek találkoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére