Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a magyar orvosokról csak a hála és a köszönet hangján lehet beszélni

888.hu

2020.11.11. 19:29

„Hősies állapotban van a magyar egészségügy”, szögezte le a Tv2 Tényekben élőben Orbán Viktor miniszterelnök, aki hangsúlyozta: a most meghozott szigorító intézkedéseket azért is kellett bevezetni, hogy az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat is megvédjék.
Ausztria most laboratóriumként működik, olyan intézkedéseket hozunk, amelyeket ott is alkalmaznak„,

hangsúlyozta a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáról szólva a kormányfő, aki azt is leszögezte:

Az egészségügyi ellátó rendszer most hősies állapotban van. De ha minden úgy ment volna tovább, ahogy eddig, akkor már elestek volna, így hogy ezeket az intézkedéseket meghoztuk, már bírni fogják a terhelést.”,

jelentette ki Orbán Viktor, aki azt is kiemelte, hogy elsősorban

a magyar orvosok és ápolók „emberi minőségének” köszönhető, hogy Magyarország a legjobban védekező országok közé tartozik.

„Magyarországon, ha az orvosokra gondolunk, olyan emberekre gondolunk, akiknek elsődleges célja, hogy meggyógyítanak minket. Ez a lelkületük, hiába van modern világ, biznisz, pénz, a mi orvosaink hűek ahhoz az esküjükhöz, amit munkájuk kezdetén letettek. (...)

Csak a köszönet a hála hangján lehet róluk szólni.”

Ugyanakkor a kormányfő hozzátette, hogy természetesen az ellátórendszerben dolgozók is veszélyben vannak.

„Emberből vannak, őket is elkaphatja a betegség. Én látom ezeket a számokat, nem alacsonyak, de alacsonyabbak mint más európai országokban.”

Orbán Viktor hozzátette, hogy szerencsére rendkívül sok olyan gyógyszer érkezett, amely megkönnyítheti a betegség lefolyását.

Folyamatosan jönnek a szállítmányok. Van a klinikumban és az otthon fertőzötteknek számára is gyógyszer.

Ez mindenkinek nem elegendő. Most elegendő, de újabb szállítmányokra van szükség, ezeket megrendeltük, érkeznek.„

A miniszterelnök most is hangsúlyozta, hogy

elsősorban az időseinkre, szüleinkre, nagyszüleinkre kell vigyáznunk, mert ”ők vannak különösen bajban„,

de azt is hozzátette, hogy most már ”a vírus sincs könnyű helyzetben.„ A koronavírus elleni vakcinák fejlesztésével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette:

Olyan vakcina amely mind a négy akadályon átjutott még nincs, de több olyan is van, amely ezekből hármon eredményes átment. Az a kérdés, hogy mikor lépik át a negyediket. Én úgy látom, hogy januárra már az Európai Unió, Oroszország és Kína vakcinája is meglehet, így – mivel az oltás önkéntes lesz eldönthetik az emberek, hogy melyiket akarják majd beadatni.”

Ugyanakkor a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Magyarország először rendkívül kevés ilyen oltóanyagra számíthat az EU-tól.

December, januárban csak kisebb mennyiség áll majd rendelkezésre. Az Európai Unióban 400 millió ember él és, oltása válogatja, de egy embernek vélhetően kettőre is szüksége lesz. Így ahhoz, hogy mindenki beoltathassa magát, várhatóan áprilisra, májusra lehet elég vakcina.„

Az ország gazdaságának védelméről is beszélt a kormányfő, aki úgy véli:

”A közvéleményben különböző álláspontok vannak, de

a masszív többség szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell. Azt emberek azt várják el, hogy egyszerre tudjunk védekezni, de hadd éljék az életüket, ebben van nekem személyes felelősségem.„

Orbán kiemelte, hogy most mindenkitől türelemre és kitartásra van szükség, ugyanakkor – például – az egyik leginkább érintett szektorban, a szállásadó és vendéglátó helyek esetében igyekeznek túlélhetővé tenni a most következő időszakot. Ugyanakkor a kormányfő azt is megígérte, hogy a lehetőségek szerint

a jövőben is adókat szeretnének csökkenteni, hogy több pénz maradjon az embereknél.
Minden vállalkozást azért kell talpon tartani, hogy az embereket ne bocsássák el.”

A meghozott szigorításokkal kapcsolatban a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy tisztában van azzal:

„Vannak szabálykövetők és kevésbé szabálykövetők ebben az országban, most az a kérdés, hogy mi, józanul gondolkodók, tudunk-e hatni azokra, akik nem így tesznek.”

Ugyanakkor riporteri kérdésre azt is hangsúlyozta, hogy a rendőreink, akik mostantól a közbiztonság és a közrend fenntartása érdekében felfegyverzett katonákkal együtt járőrözhetnek, be fogják tartatni a szabályokat.

A rendőrség állapota, emberiessége már nem olyan, mint a '80-as években, amikor közénk hajtottak Hondákkal, vagy a 2006-os kardlapozás idején, de ha valaki átlép egy határt, akkor azt várjuk tőlük, hogy ne legyenek puhák. Egyértelmű szabályokat alkottunk, hogy ezzel segítsük az ő munkájukat.„

Orbán Viktor kifejezte azon reményét is, hogy a most bevezett korlátozások hatása két hét múlva már érzékelhető lesz, de arról még nem mer felelősen beszélni, vajon az év végi ünnepeket mennyire élhetjük meg szabadon.

”Tegnap beszéltem az osztrák kancellárral, holnap a némettel fogok, előbbi azt mondta, hogy a náluk bevezetett hasonló szigorítások két hét után fejtették ki hatásukat. (...)

Az ünnepekre még nem tudok választ adni, csak reményről tudok beszélni: azokban az országokban, ahol legalább olyan jól védekeznek, mint mi, ott már szabadabban megszervezhető a Karácsony.„

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére