Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Migránshadak dörömbölnek Európa kapuján

888.hu

2021.06.11. 08:05

Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migárció kérdése. Magyarország álláspontja világos, sőt keményíteni szeretném a magyar álláspontot – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A beszélgetés elején szót ejtettek a nyugdíjprémiumról, ezzel kapcsolatban a kormányfő kifejtette: a nyugdíjprémium más, mint az szja visszafizetése.

Az utóbbi a keresetek növekedéséhez és a gazdasági növekedéshez van kötve. Ha az újraindítás sikerül, akkor a nyugdíjprémium is magasabb lesz”

– mondta a kormányfő, majd hozzátette: most még nem megy olyan jól az országnak, de a pandémia utáni helyzet sikeres lehet.

A miniszterelnök szerint van közmegegyezés Magyarországon arról, hogy a válság során

a legtöbb terhet a családok vitték,

ezért jogos a nekik visszafizetendő adó. Hozzátette: hamarosan nemzeti konzultáció indul, amelyben – egyebek mellett – ezt is tárgyalni fogják.

Orbán Viktor kiemelte:

Nagy változások lesznek a járvány után. Ez a járvány nem az egyetlen volt, hanem lesznek még járványok, mert a járványok és a népvándorlás korát éljük.”

A migráció kérdésében a kormányfő úgy nyilatkozott: migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtaján. Számokat is ismertetett: tavaly 10 ezren, míg az idén 38 ezren akartak Magyarországra jönni.

Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migárció kérdése. Magyarország álláspontja világos, sőt keményíteni szeretném a magyar álláspontot”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint a fő kérdés, hogy lehetünk-e jó emberek, ha nem engedjük be a migránsokat.

Ha segítenünk kell egymásnak valamiben, akkor abban kell segíteni, hogy mindenki ott éljen emberi életet, ahol született”

– emelte ki.

A miniszterelnök szerint az a legnagyobb baj, hogy nem fordítunk elég energiát arra, hogy a bajban lévő országokon segítsünk. Kiemelte a szolidaritás fontosságát, hiszen számos történelmi eset bizonyítja, hogy a baj nem bezárkózást eredményez, hanem az emberek közötti kapcsolatrendszerek megváltozását.

Az MKIK több fontos javaslatot tett. Nem a vállalkozók belügye, hogy milyen típusú segítséget kapnak, mert ők adnak munkát az embereknek”

– közölte.

Az oltással kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

Mindenki a saját sorsáért felelős. Felvenni az első oltást, majd nem felvenni a másodikat nem jó eljárás.”

Ennek a következményeire is felhívta a figyelmet: aki nem veszi fel a második oltást, lehúzzák a védettségi listáról!

A kormányfő kiemelte, hogy elfáradtak az emberek, ezért kéri, hogy

a 10 nap szabadságot mindenki vegye ki.

Emlékeztetett: már a korábbi kormányzati ciklusban is nagyot emeltek a minimálbéren, de még mindig nem elég. A legkevesebbet keresőket kell megerősíteni.

A 200 ezres minimálbér, amit szeretnénk, most ezen dolgozunk. A garantált bérminimum még ennél is magasabb lesz”

– tette hozzá.

A miniszterelnök kitért arra, nagy eredmény, hogy ott lehetünk a labdarúgó Eb-n. A játékot a járványon túl az ideológiai zűrzavarok is fenyegetik.

Az egykori rabszolgatartó társadalmak lelki örökségének az eredménye ez a térdelés. Megértem, hogy egyes országoknak morális terhe van, de ezt nekik kell hordozniuk”

– mondta a kormányfő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére