Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási elismerést kapott a Magyar Honvédség a NATO-tól

888.hu

2022.02.27. 20:45

Hivatalosan is elismerték, hogy a Magyar Honvédség zászlóalj-harccsoportja elérte a kezdeti műveleti készenlétet, amely alkalmassá teszi az alegységet a szövetség által meghatározott feladatok ellátására – olvasható a Magyar Honvédség oldalán.

 

A döntést Tod D. Wolters vezérezredes, a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnoka (SACEUR) jelentette be, miután elfogadta Roger L. Cloutier altábornagy, a NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság (LANDCOM) parancsnokának felterjesztését.

Cloutier altábornagy még február 21–22. között tett látogatást Magyarországon, amely során egyeztetett Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával, majd megtekintette a Székesfehérváron települő NATO Erőket Integráló Elemet (NFIU-HUN), illetve a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságot (HQ-MNDC). Magyarországi tartózkodása során felkereste a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárt is.

E látogatására utalva elmondta, hogy az elmúlt napok során lehetősége nyílt megfigyelni a Magyar Honvédség tagjait.

Rendkívül lenyűgözött a felkészültségük, a fegyelmük és a készenlétük”

– fogalmazott.

 

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy képességeik megfelelnek majd a kihívásoknak és NATO-s bajtársaikkal vállvetve állnak helyt. Az elmúlt hetekben számos országot felkerestem a szövetség keleti határának mentén, és büszke vagyok arra a szolidaritásra és elkötelezettségre, amelyet szövetségeseink a napjainkat meghatározó orosz agresszió idején felmutatnak. Szárazföldi erőink még sosem voltak ilyen erősek, alkalmazhatóak és hatásosak a kívülről érkező fenyegetések kezelésében” – jelentette ki Coultier altábornagy.

 

A NATO keleti felének instabilitására válaszul a szövetség Európa egészében megemelte a készenlétet és éberséget. A védelmi intézkedések egyúttal magukba foglalják a légtérrendészet, valamint a haditengerészeti járőrtevékenység fokozását, csakúgy mint a nemzeti erők átcsoportosítását Kelet- és Délkelet-Európában – írja a Honvédelem.hu.

 

Magyarország is megerősítette határvédelmét, egyúttal jelezte: a zászlóalj-harccsoport készen áll támogatni a NATO további törekvéseit. Mindemellett Magyarország – JAS–39 Gripen vadászbombázóival – hozzájárul a NATO légtérrendészeti missziójához is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére