Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Polgármesterként indul a szoci mutyikorszak emblematikus figurája: Hunvald György

Nagy Gábor

2019.08.05. 08:18

Ki hitte volna?!

Hunvald Gyögy, aki egyébként július végén úgy döntött, hogy 26 évnyi gyümölcsöző kapcsolat után maga mögött hagyja az MSZ(M)P-t, közösségi oldalán azt írja, hogy rehabilitálódni szeretne, a „felmentést” pedig csak a választók adhatják meg neki azzal, hogy jelöltként elindul az őszi választásokon. A kétezres évek mutyiarca arról is ír Facebook-bejegyzésében, hogy Erzsébetvárosban az ellenzéki pártok nem szívesen tűzik zászlajukra a nevét.

Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem [a tárgyalásokon – a szerk.], ezért az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban

– fogalmaz Hunvald, aki nemsokára bejelenti a programját is.

Gyurcsány megint megfúrta Karácsonyék tervét: újabb ellenzéki összefogás hiúsult meg a fővárosban

Niedermüller Péter bejegyzéséből kiderül: Erzsébetvárosban a balliberális oldal nem vette be az együttműködésbe a Jobbikot. Ezzel a 7. kerületben is két részre szakadt az ellenzék, itt is borult a teljes körű összefogás terve – számol be az Origo. Erzsébetváros helyzete már régóta nagy kérdés az ellenzéki oldalon.

Emlékeztető: Hunvald György 1998-ban lett Erzsébetváros alpolgármestere, majd 2002-ben polgármester. Az ellene (és társai ellen) indított eljárásban 2009 elején előzetes letartóztatásba került, majd a társaságot ingatlanokkal kapcsolatos nagy értékű csalásokkal, magánokirat-hamisításokkal, vesztegetéssel, és bűnszervezet létrehozásával vádolták meg. Az ügyészség szerint a terheltek egyebek mellett nagy értékű önkormányzati ingatlanokat adtak el a piaci ár alatt.

A másfél évig tartó per végén Hunvaldot egyebek mellett lakáskiutalások kapcsán elkövetett hivatali visszaélésekben, magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék, amely másfél év börtönnel sújtotta a volt polgármestert. A szocik egykori mutyiarcának azért nem kellett a börtönbe visszamennie, mert a büntetését már letöltötte az előzetes letartóztatásban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére