Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: a közvélemény ellenzi repüléstilalmi zóna kialakítását Ukrajnában

888.hu / MTI

2022.03.25. 14:20

A közvélemény ellenzi a repüléstilalmi zóna kialakítását Ukrajnában – írta a Századvég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

 

Legújabb – ezer felnőtt telefonos megkérdezésével lefolytatott – közvélemény-kutatásuk alapján azt írták: a magyarok 78 százaléka szerint Magyarország nem támogathatja, hogy repüléstilalmi zóna jöjjön létre Ukrajnában, mivel az világháború kitöréséhez vezethet. Hozzátették: a felmérés megvizsgálta, hogy a magyar lakosság hogyan vélekedik arról, hogy a NATO repüléstilalmi zónát alakítson ki Ukrajna felett.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közelmúltban többször szorgalmazta, hogy a NATO úgynevezett repüléstilalmi zónát hozzon létre Ukrajnában, amelynek keretében az Észak-atlanti Szövetség erői valamennyi orosz repülőgépet megakadályoznának a mozgásban Ukrajna felett – emlékeztetett a Századvég.
Úgy folytatták: fontos hangsúlyozni, hogy Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára rámutatott, a repüléstilalmi övezet létesítése „teljes értékű háború kitörését jelentené Oroszország és a NATO között”.

Emlékeztettek arra is, Orbán Viktor miniszterelnök a március 24-ei NATO-csúcs után kiemelte: a NATO közös álláspontja értelmében az a legfontosabb cél, hogy a háború ne lépje túl Ukrajna határait, ezért a tanácskozáson elvetették a repüléstilalmi zóna kialakításának gondolatát.

Azt írták:

kijelenthető, hogy a NATO-csúcson meghozott döntés tükrözi a magyar választópolgárok döntő többségének elvárásait.

 

A Századvég közölte: közvélemény-kutatásuk alapján megállapítható, hogy a magyarok több mint háromnegyede – 78 százaléka – úgy látta, hogy Magyarországnak nem szabad támogatnia a repüléstilalmi zóna kialakítását Ukrajnában, mert az világháború kitöréséhez vezethet, és 14 százalékuk szerint Magyarországnak kellett volna támogatnia ezt a felvetést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére