Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: össztársadalmi egyetértés a lombikbébi témában

Sümeghi Lóránt

2017.09.01. 08:28

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság közel 90 százaléka kiáll amellett, hogy a kormány támogatja a meddõ párok lombikprogramban való részvételét.

Az elmúlt hetek közbeszédének egyik központi témájává vált a lombikbébi program és annak állami támogatása, véleményvezérek támogató és ellenző álláspontja egyaránt napvilágot látott. A Századvég közvélemény-kutatása ezúttal azt vizsgálta, hogy miként vélekedik erről a magyar lakosság.

A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy a megkérdezettek elsöprő többsége, 88 százaléka egyetért azzal, hogy a kormány támogatja a meddő párok lombikprogramban való részvételét, a válaszadók csupán 7 százaléka nem ért vele egyet, további 5 százalékuk nem tudott vagy nem akart véleményt formálni a témában.

Mint ismert, a püspöki kar elnöke, Veres András az államalapítási ünnepi mise szónokaként, a Szent István bazilikánál elmondott beszédében szokatlanul éles kritikával illette a kormányt. Mint mondta: "testvérek, még egy belső veszélyre oda kell figyelnünk! Ugyanis egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben."

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2017. augusztus 28–30. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére