Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: az Európai Néppártban is a migrációpárti politikusok vannak többségben

Horváth Tamás

2018.09.13. 07:35

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter volt a Hír TV Magyarország élõben címû mûsorának vendége szerdán este. A magyar diplomácia vezetõje a Sargentini-jelentés elfogadásával kapcsolatban fejtette ki álláspontját.

A politikus elmondta, melyek azok a kulcsfontosságú területek, ahol hazánk semmi szín alatt nem enged szuverenitásából, még az Európai Unió nyomására sem:

A migráció és a határvédelem kérdése nem lehet alku tárgya, ezekben a kérdésekben nincs lehetőség semmilyen kompromisszumra."

A Sargentini-jelentés megszavazását értékelve a külügyminiszter megjegyezte:

Egy kicsinyes bosszúról van szó a migrációpárti többségtől, ami csalással született."

Szijjártó a csalás említésével arra célzott, hogy 448 igen és 48 tartózkodás mellett, a tartózkodások és a nem szavazatok bevett gyakorlatnak megfelelő összeszámolásával nem lett volna meg a szükséges kétharmados többség.

A döntés ugyanakkor nem volt meglepetés, mert tudni lehetett, hogy az EP-ben milyen a képviselők hozzáállása Magyarország kérdéséhez.

A külügyminiszter szerint azonban fontos, hogy most derült ki az is, hogy ez a törésvonal nem pusztán pártok, pártcsaládok között feszül, hanem végletesen megosztja az Európai Parlament legnagyobb pártját, a jobbközép pártok közösségét jelentő EPP-t is.

Szijjártó úgy véli, egyértelművé vált, hogy a migrációpárti képviselők alkotják a jobbközép pártszövetségen belül is az erősebbik frakciót.

Azt is kifejtette, hogy a vita már a szavazás előtt eldőlt. A magyar kormány szerint ugyanis a migráció, rossz, szükségtelen és megállítható. A szocialisták, a liberálisok és a Magyarországot elítélő jobboldali, de bevándorláspárti politikusok ezzel az akarattal szemben akarják megváltoztatni a lakosság összetételét.

A Sargentini-jelentésre visszatérve megjegyezte, hogy az egy vádirat, tartalmának nagy része nettó hazugság.

A teljes adást ide kattintva lehet megtekinteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére