Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: az ENSZ-fõtitkár bosszúja miatt listázták Magyarországot

Horváth Tamás

2018.09.13. 13:34

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint António Guterres ENSZ-fõtitkár személyes bosszúja, hogy Magyarországot az emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták, egy olyan listára tették, amelyen semmi keresnivalója nincs - közölte az MTI.

A külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján fejtette ki álláspontját azzal kapcsolatban, hogy az ENSZ harmincnyolc országot nevezett meg, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely rendkívüli módon inspirálja a migrációs folyamatokat. Magyarország azonban nem változtatja meg bevándorlási politikáját, hiába a nemzetközi nyomás."

Majd hozzátette:

Az ENSZ-főtitkár szélsőségesen bevándorláspárti politikus. Magyarország végig ellenezte a globális migrációs csomagot, és világossá tette, hogy nem támogatja azt."

A magyar külügy vezetője úgy vélte, ezért nem lehet más oka annak, hogy Magyarországot erre a listára tették, mint a bosszú hazánkkal szemben, amiért nem támogatja a globális migrációs csomagot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére