Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Nagy Gábor

2018.09.24. 08:17

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

A magyar miniszter hétfőn Timothy C. Dolan bíborossal, New York érsekével is találkozik, és a távirati irodának nyilatkozva pedig fontosnak nevezte, hogy ezzel a megbeszéléssel kezdi az ENSZ-közgyűlési hetet, mert az elmúlt években egyre súlyosabb jelenség a világban a keresztényüldözés. Mára ez vált a világ legüldözöttebb vallásává, minden öt emberből, akit a vallása miatt üldöznek, négy keresztény. Ennek ellenére a világ hátat fordít a problémának, és a jelenlegi

képmutató világpolitikai gondolkodásmódba nem fér bele a tiszta, világos beszéd a keresztény közösségek sorsáról."

Szijjártó Péter hozzátette, hogy Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett. Erről szól a kormány Hungary Helps nevű programja a Közel-Keleten. Ennek célja az ottani keresztény közösségek megerősítése, valamint az, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől visszafoglalt területekre garantálják a keresztény közösségek visszatérését.

Az amerikai katolikus egyház is határozottan vállalja a közel-keleti keresztény közösségek ügyét, így "a törekvéseink egybeesnek" – mondta Szijjártó Péter a bíborossal folytatandó megbeszélésére utalva.

Az ENSZ-közgyűlés 73. ülésszaka mentén lebonyolított számos kétoldalú programja között Szijjártó hétfőn találkozik a világ második legnagyobb gyógyszeripari cége, a Pfizer vezetőivel, valamint a Magyarországon komoly klinikai tesztsorozatot végző MSD Pharma irányítóival. Ezzel összefüggésben a tárcavezető elmondta, hogy a világ legnagyobb gyógyszergyárai az elmúlt időszakban jelentős érdeklődést tanúsítanak Magyarország iránt, különösen a klinikai tesztek kiterjesztése iránt, ami az egész ágazatnak újabb komoly fejlődési lehetőség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére