Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Üdvözöljük a kelet-európai unióban"

Bertha László

2016.01.24. 14:27

A Welt am Sonntag címû német lap szerint Orbán Viktorék erõdítménnyé építik a Balkánt.
BUDAPEST/BERLIN, 14:28

A Welt am Sonntag című német lap szerint Orbán Viktorék erődítménnyé építik a Balkánt.

A konzervatív hetilap „Üdvözöljük a kelet-európai unióban” című cikkében foglalkozott részletesen a bevándorlás kérdésével, illetve a térség politikájával. A német lap kiemelte, hogy az „egykori keleti tömb országai már nem várnak Brüsszelre és Berlinre”, hanem erődítménnyé építik ki a Balkánt, melynek egyik „építőmesterének” nevezik a magyar miniszterelnököt.

A szerzők szerint a bevándorlási válság a délkelet-európai országok legnehezebb próbatétele a kommunizmus óta, ezek az országok pedig csalódtak a brüsszeli és a berlini problémamegoldásban.

A válság a nagy esély az „autoriter” módon kormányzó Orbánnak, aki úgy léphet fel, mint egy „európai ellencsászár” – írja többek között Boris Kálnoky. A német lap szerint egyre több támogatót nyer Orbán Viktor, aki már a válság elején a migránsokkal szembeni védekezést szorgalmazta, „keresztény-nemzeti felhangokkal”.

A kerítés és a nemzeti érdekek érvényesítése egyelőre megoldotta a bevándorlási válságot Magyarország számára, ezt pedig a választók is értékelik a közvélemény-kutatások alapján. A térséget „új kelet-európai uniónak” nevezi a lap, amely a magyar megoldás révén a német bevándorláspolitika ellenpólusának számít. A lap szerint a magyar megoldás Görögország „kirekesztéséből”, illetve a macedón „erődítmény” kiépítéséről szól.

A macedóniai határkerítést elvileg Berlinnel „szorosan egyeztetve” építik, de mintaként egyértelműen Magyarország szolgál – állítja a Welt am Sonntag.

(Welt am Sonntag, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére