Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi mellébeszélt: valóban a Szeviép fizette a magánlakásának felújítását

Bokor Gábor

2019.04.03. 15:05

Mikor körbevezette az újságírókat a luxusházában, azt mondta, hogy a Szeviépnek semmi köze a lakásfelújításhoz, azonban a most nyilvánosságra került dokumentumok szerint ez hazugság.

Baranyi Sándor, a Szeviép korábbi vezetője interjút adott a Délmagyarnak. Baranyi az interjúban kijelentette, hogy az MSZP-közeli nagyvállalat az azóta szintén felszámolás alatt álló MABE-ÉPKER Kft.-nek 38 millió forintot kölcsönadott abból a célból, hogy felújítsák Ujhelyi szőregi házát. A lap ezután bemutatta az ezt igazoló kölcsönszerződést.

2008-ban Ujhelyi István segítségét azzal háláltuk meg, hogy finanszíroztuk szőregi házának a felújítását, ami körülbelül 30-40 millió forintba kerülhetett"

– fogalmazott Baranyi Sándor.

Ujhelyi luxuslakásáról korábban azt írta, több mint tíz éve saját pénzből újította azt fel, azonban a legfrissebb dokumentumok rámutattak, a Szeviépnek is jelentős része volt abban, hogy a jakuzzival és szaunával rendelkező házat Ujhelyi olyanra szabhatta, amilyenre ő akarta. 

Amit mondtam, azt természetesen fenntartom. Nagyon csodálkoznék, ha a képviselő úr számlákkal tudná cáfolni az állításaimat. Amelyekre ugyanis 2004-ből hivatkozik – mint villanyszerelés és szigetelés –, azok összességében csak 500 és 300 ezer forintról szólnak"

– így válaszolt a felmerült kérdésekre a Szeviép-ügyben első fokon hat év börtönbüntetésre elítélt Baranyi, aki azzal folytatta, hogy a Szeviép az azóta szintén felszámolás alatt álló MABE-ÉPKER Kft.-nek adott 38 millió forint kölcsönt, és innen ment a pénz Ujhelyi szőregi házára.

A dokumentumon az látszik, hogy a Szeviép 38 millió forintot nyújtott kölcsönként a MABE-ÉPKER Kft. részére 2008. június 5-én, amiből az következik, hogy a Szeviép valóban egy közbeiktatott cégen keresztül juttatott – kölcsön formájában – pénzt Ujhelyi István házfelújítására. 

Van egy badacsonytomaji nyaraló is

A szőregi ház felújítása ebből a pénzből lett finanszírozva, de az könnyen előfordulhat, hogy a hatalmas badacsonytomaji nyaralójára is jutott belőle"

– mondta a volt Szeviép-vezér, aki a cég dolgaival kapcsolatban kijelentette, hogy 

  • a Tisza M-43 konzorcium spanyol fővállalkozója a baloldali politika nyomására került helyzetbe, a nagy pénzek ide vándoroltak;
  • a baloldali kormányok alatt a fővállalkozói cégek kiválasztása nem tisztán közbeszerzési verseny eredménye volt. Az, hogy egy ismeretlen, névtelen, spanyol cég megjelent a piacon és pozíciót fogott, csak rendkívül erős politikai döntés eredménye lehetett. 
  • Ujhelyi István és Botka László szegedi polgármester hozta ezt a vállalkozást az országba.

Nem Szeviép-károsultakról és Szeviép-ügyről, hanem a 2010 előtti baloldali kormányok és a spanyolok károsultjairól kellene beszélni – mondta az Origo szerint Baranyi. 

A baloldali kormány 2009-ben a megszorítások miatt egyszerűen nem fizetett az elvégzett munkákért. Botka és Ujhelyi uraknak ezután pedig jól felfogott érdekük volt, hogy ez Szeviép-ügy legyen, és ne a spanyol multi felelősségéről essen szó a nyilvánosságban"

– mondta Baranyi, aki szerint a baloldalnak tehát öröm az ürömben, hogy ezt az ügyet Szeviép-problémaként tárgyalhatta a nyilvánosság, nem pedig a spanyol multi felelősségeként. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére