Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az Európai Uniót meg kell reformálni

888.hu

2015.12.02. 10:29

A miniszterelnök szerdán a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén szólalt fel.
Stratégiai birkózás

Egy stratégiai birkózás zajlik az Unióban, hogy eldöntsék, az Európai Egyesült Államok vagy az Európai Nemzetek Szövetsége jöjjön létre. Miközben ennél sokkal sürgetőbb feladatunk is van: hogy ellenálljunk az Európát lerohanó újkori népvándorlási hullámnak - erről beszélt szerdán a miniszterelnök a Várkert Bazárban. Orbán Viktor hozzátette, az, hogy Európa nem tud védekezni, egy abszurd koalíciónak köszönhető:

1. az embercsempészek
2. az üzletemberek által finanszírozott jogvédők
3. és az Európai Unió vezető politikusai között.

A miniszterelnök szerint jelenleg nemhogy megállítani nem tudjuk az emberáradatot, hanem az EU szervezi a bevándorlók bejutását a kontinensre, és az a legnagyobb problémánk, hogy minél kényelmesebben utazzanak a migránsok.

Orbán Viktor hozzátette, ha minden ugyanúgy folytatódik, mint eddig,

az európai demokráciának vége lesz, ezért változtatni kell.

A világot érintő válság rámutatott Európa gyengeségeire, és ebből az következik, hogy 

Az Európai Uniót alapvetően meg kell reformálni!

A magyar kormány már megtette az első lépést. Elhagyva eddigi visszafogott „oldalazó, vizes nyolcas” külpolitikáját, fölléptünk az európai színpadra is, és elmondtuk, hogy meg kell védeni Magyarországot és Európát.

Titkos alku

Orbán Viktor szerint azonban egyre nagyobb nyomás nehezedik ránk is, és a többi visegrádi országra is.  Ugyanis hiába történt a vasárnapi EU-csúcson egy megállapodás az Unió vezetői közt, Orbán szerint korábban már köttetett egy titkos háttéralku, ami miatt akár még a héten bejelentheti Berlin, hogy további 400-500 ezer embert be kell fogadnia az Uniónak. Azonban

Mi ezt nem tudjuk elfogadni."

A kormányfő szerint jelenleg egy világhatalmi átrendeződés közepén vagyunk, amelyben a Nyugat folyamatosan veszít befolyásából.

A kormányfő szerint közép-Európa viszont egyre erősebb a kontinensen belül. Orbán Viktor hozzátette, hogy az európai gazdaság azonnal zsugorodni kezdene, ha a közép-európai országok nem lennének tagjai az Uniónak.

A magyar gazdasági helyzetről annyit mondott, hogy a 2014-es év sikeresnek mondható, és ugyanez a tendencia folytatódott 2015-ben is.

Egyre kevesebb a munkanélküli, nőtt a foglalkoztatottság, és egy munka alapú gazdaság épül. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy egyre javul az alsó középosztály helyzete, és 1991 óta nem dolgozott ennyi ember Magyarországon mint most.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére