Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vona Gyurcsány babérjaira tör

Horváth József György

2017.01.16. 13:10

Vona Gábor népszerûsége a népszavazás óta jelentõsen csökkent - derült ki a Századvég felmérésébõl. A politikus megítélése Gyurcsány Ferenchez hasonlóan kifejezetten kedvezõtlen, míg Orbán Viktor továbbra is a legnépszerûbb politikai vezetõ Magyarországon.

A kutatás tanúsága szerint továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb hazai politikus, minden második válaszadó kedvező véleményt formált a miniszterelnökről, negatív véleménye pedig a megkérdezettek 42 százalékának volt.

Ezzel szemben Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc megítélése továbbra is kifejezetten kedvezőtlen. Vona Gáborról a megkérdezettek több mint kétharmada (67 százaléka) rossz véleménnyel van, 19 százalék kedveli, 13 százaléknak pedig nincs véleménye róla. Gyurcsány Ferencről a lakosság 76 százaléka formált negatív véleményt és 14 százalék pozitívat.

Vona esetében az is elmondható, hogy a kutatóintézet legutóbbi felméréseinek eredményei alapján a Jobbik vezetőjének népszerűsége 2016 októbere – vagyis a kvótanépszavazás – óta csökken.

A politikus népszerűségvesztése a Jobbik szavazótáborának erodálódásával párhuzamosan zajlik.

Az MSZP elnökét, Molnár Gyulát sokan továbbra sem ismerik (12 százalék), illetve nem tudnak véleményt alkotni róla (26 százalék). A véleménnyel rendelkezők körében a szocialista vezető is összességében népszerűtlen (a teljes népesség 48 százalék kedvezőtlen véleménnyel van róla).

A kutatás arra is rávilágított, hogy a magyarok döntő többsége (61 százaléka) az Orbán Viktor által vezetett Fideszt alkalmasabbnak tartja a kormányzásra, mint Vona Gábor Jobbikját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére