Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány pozitív hozadéka a home office elterjedése

Ányos Miklós

2020.06.22. 09:00

Erről Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) elnöke beszélt a Hír TV Címlap című műsorában.

Az elmúlt három hónap bebizonyította, hogy a távmunka egy remekül alkalmazható munkavégzési forma, mely a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt könnyebbséget jelent. Előbbi csoportnak kevesebb utazással töltött időt, a cégeknek pedig alacsonyabb rezsiköltséget eredményezhet.

Király Nóra évek óta propagálja a nők és a kisgyermekes édesanyák atipikus foglalkoztatását, mivel a rugalmas munka- és időbeosztással több idejük maradhat a családjukra, gyermekeik nevelésére. Ráadásul nagyobb arányban is vállalnak újabb gyermekeket azok a szülők, akiknek lehetőségük nyílik otthonról dolgozni.

A FICSAK évek óta azon dolgozik, hogy az édesanyák a családalapítás után minél könnyebben vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra. Emellett a gyermekvállalás előtt álló fiatal nőknek is segítenek megismerni az évek óta bővülő, munkaalapú családtámogatási rendszert.

A Címlap e heti adásában a nemek közti egyenlőségről is szó esett.

Az Amnesty International hazánkról szóló felmérését – amely szerint a koronavírus-járvány tovább erősítette a nőkkel kapcsolatos nemi diszkriminációt a munkahelyeken – Király Nóra mellett Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője vitatták meg.

A teljes adást itt tekinthetitek meg:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére