Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány törvényalkotási menetrendjétől máris habzik az ellenzék szája

888.hu

2020.11.11. 16:26

Varga Judit igazságügyi miniszter higgadt, tárgyszerű törvényalkotási menetrendet tett közzé Facebook-oldalán az elkövetkező időszakra vonatkozóan, ám nem biztos, hogy az nagyon tetszik az ellenzéknek. Sőt!

Csak egy mondat Szabó Tímea friss bejegyzéséből a közösségi oldaláról: „Orbán Viktor retteg attól, hogy 2022-ben elveszíti a választást, miközben továbbra is embertelen, aljas kormányzást folytat.” Hogy ki retteg és mitől, arról most ne nyissunk vitát!

Maradjunk a lényegnél, Varga Judit bejegyzésénél.

A miniszter azt írta: „Tavasszal azzal vádoltak minket, hogy beszüntettük a parlament munkáját. Ez egy kamu hír volt. A parlament, a kormánypártok és az ellenzék akkor is dolgozott, mint ahogy most is dolgozni fog az országot érintő legfontosabb ügyeken.”

Kiemelte: összesen 34 törvényjavaslatot és az Alaptörvény módosítást fogja az Országgyűlés a következő időszakban megvitatni. Mert ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell – tette hozzá.

Ezek közül a legfontosabb témák:

  • A kamupártok elleni fellépés a választási törvény módosításával – ez minden tisztességes politikus érdeke.
  • A családok védelméről szóló Alaptörvény-módosítás, amely az édesanyák, édesapák és a gyermekek érdekeinek védelméről és képviseletéről szól.
  • Az egyetemek védelmére születő Alaptörvény-módosítás, amely biztosítja a felsőoktatás autonómiáját és függetlenségét, hogy politikától, kormányoktól és külső befolyástól mentesen tudják végezni a munkájukat.
  • És végül az átláthatósági záradék, amely biztosítja, hogy a közpénzek felhasználásának lehetőségei mindenki számára egyértelműek legyenek.

Végezetül Varga Judit leszögezte, hogy a munka az Országgyűlésben sem áll le, ahogy az országnak is működnie kell.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére