Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kinevetik az őket és Orbán Viktort sértegető Manfred Webert

Horváth K. József

2022.07.04. 16:00

Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) elnökének ismét elege van Orbán Viktorból. És kérem tisztelettel, ezen a magyarok csak vigyorognak. Méghozzá joggal!

 

Az ugyanis, ha Webernek elege van a Orbán Viktorból, az a magyaroknak mindig jót jelent, míg az Európai Unió nagy tagállamai számára legtöbbször rosszat.

„Elegem van abból, hogy Orbán Viktortól függünk külpolitikai kérdésekben vagy az uniós olajembargó ügyében.”
– olvasható a Der Tagesspiegel című német lap vasárnapi számában közölt interjúban. A német tévének pedig egy hónappal korábban kifejezetten az olajembargó miatt fogalmazott ilyen indulatosan, miután Orbán elérte, hogy Magyarországra a jövőben is jöhet vezetéken orosz kőolaj, mert az Unió által szorgalmazott teljes olajembargó Magyarország számára egyenlő lett volna egy gazdasági atombombával. Akkor úgy fogalmazott Weber, hogy „Őszintén szólva elegem van abból, hogy Orbán Viktor diktálja az ütemet”.

 

Így van az kérem szépen, ha valaki, mint például Orbán Viktor a választói akaratát képviseli az Európai Unióban, míg például Weber és brüsszelitái magasról tesznek az emberekre, s csak a globalista megbízói érdekeknek akarnak megfelelni, miközben magukat sikeres politikusként beállítva pózolnak a rivaldafényben.

Csakhogy ez a fény a hazugság, a jellemtelenség sugara, amely valójában azt emeli ki, hogy tehetségtelen, számító, globalista politikusokból áll az Európai Unió, akik képtelenek arra, hogy a nyugati emberek érdekeiért küzdjenek. Rossz klímapolitikai döntéseikkel már eddig is elérték, hogy a Lajtán túl, de lassan már a szomszéd uniós és nem uniós országokban is az üzemanyag árak meghaladják az 1000 forintot literenként. Bennünket szerencsére véd Orbán ársapkája, ami persze szintén nagyon szúrja a brüsszeliták szemét, de az orosz gázembargóval kapcsolatos magyar álláspont Webernél végképp kiverte a biztosítékot. Magyarország ugyanis előre bejelentette, hogy arról tárgyalni sem hajlandó, nemhogy bármilyen szinten részt vegyen a belengetett hetedik szankciós csomagban. Az ok szintén a lakosság, a magyarok érdeke. Ez lenne persze az érdeke az Uniónak is, a birodalmi gondolat dédelgetői azonban mindenáron meg akarják tanítani Putyint kesztyűbe dudálni, és szankcionálni akarják az orosz gázexportot Nyugat-Európába.

 

Elemzők ugyan hetek óta hangsúlyozzák, hogy az Oroszország elleni szankciók visszaütnek a Nyugatra, ennek ellenére az Európai Unió balliberális vezetése a büntetőintézkedések sorát akarja folytatni. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy a Brüsszel által hozott Oroszország elleni szankciók miatt szenvednek az uniós tagállamok.

Manfred Weber azt gondolja, hogy amennyiben valótlanságokat beszél az orosz válaszlépésekről az Unió újabb szankciójával szemben, akkor a német, francia, holland, belga, olasz vagy osztrák polgárok majd megértően fognak fagyoskodni a téli hidegben.

Ezt Weber mester azonban nem a szakértők által is hibásnak nevezett szankcióknak tudja be, hanem Putyin gyűlölködésével magyarázza. Az Európai Néppárt elnöke az interjúban kiemelte, hogy az EU nem részese Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának, de „háborús célpont”, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök „gyűlöli az életmódunkat”, és „visszataszítónak tarja a szabadságot, demokráciát és a jogállamiságot”. Ezért – mint mondja – „nehéz télre kell számítanunk”, mert az orosz államfő eddigi tevékenysége alapján abból kell kiindulni, hogy tovább korlátozza vagy akár teljesen leállítja a földgázszállítást az EU-ba, erre pedig már most fel kell készülni. Kijelentette: feltétlenül dönteni kell a „kötelező érvényű energiaszolidaritásról”, kell kidolgozni a tározókban lévő földgáz „szolidáris” felhasználását, hogy „ne mindenki csak magával törődjön”.

Tudja jól, hogy Moszkva minden olyan tagállamnak, amely szerződést kötött a Gazprommal, azt ígérte, hogy határidőre szállítja a nyersanyagot. S azzal is tisztában van, hogy Oroszország eddig a megállapodást maradéktalanul be is tartotta.

Magyarán Orbán Viktor megkapja a szerződött mennyiségű földgázt, fel tudja tölteni a földgáztározóit, ők meg nem. Ergo Magyarországot rá akarják kényszeríteni, hogy az ő rossz döntésük miatt kiürülő gáztározóikba abból a gázból is juttassanak pótlást, amit Magyarország a szerződése alapján saját ellátására kap Oroszországtól.

 

És ezek után még Manfred Webernek van elege! Teszik ezt érteni?

A kereszténydemokrata európai néppártot baloldali tömörüléssé átalakító Weber elnök jelleméről még egy adalék.

Emlékezhetünk: Orbán Viktor 2018-ban egy budapesti találkozón megegyezett a Weberrel, hogy támogatja megválasztását az Európai Bizottság elnökének. Ám két nap múlva Weber nyilvánosan kijelentette, hogy nem akarja a magyarok szavazataival megszerezni a tisztséget.
„Itt mindenki azt kérdezte: miféle ember az ilyen? Másodrangú európaiaknak tart bennünket? Ez az ügy nem rólam szólt, hanem a magyar nép sértegetéséről. Elvesztettük a bizalmat benne.”
– mondta Orbán Viktor Welt am Sonntagnak adott interjúban.

Ezek után vigyorogva tehetjük föl a kérdést: mégis kinek és kiből is lehet elege?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére