Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nőiség joga

Fábián Eszter

2020.05.29. 15:50

Óriási visszhangot váltott ki Semjén Zsolt törvényjavaslata, – amelyet azóta Áder János is aláírt – miszerint a születéskor meghatározott nemet tartsák nyilván, mert a nemet meghatározni kizárólag biológiai alapon lehetséges.

Ezen természetesen felhördültek az LMBTQ -szervezetek és a baloldali média is, de ha ez mégsem keltett valakiben mérhetetlen felháborodást, azt egészen biztosan megbélyegzik olyan szavakkal mint: homofób, transzgyűlölő, beszűkült gondolkodású és a többi. Mert ugye fogadjunk el teljesen mindent és mindenkit, meg aztán annak az ellenkezőjét is, majd a gyakorlatban nézzük végig azt, hogy mindez miért nem kivitelezhető.

A migráció kérdése is hasonló önámításokba vitt sokakat, aki teljes elhivatottsággal és ”némi” idealizmussal hirdették a „mindenki jó és mindenkinek segíteni kell” elvet, aztán amikor ez a gyakorlatban valahogy elakadt, sokan rájöhettek , hogy grand canyonnyi szakadék választja el a valóságot attól, ami egészen addig a fejekben élt.

A fókusz azonban most nem a migráción van, hanem a transzneműek jogain. Meg úgy en bloc az ember jogain, vagy akár a nők jogain.

Képzeljük azt el, hogy a hatalmas elfogadásban, az óriási igyekezet során – amikor is az esetek többségében felnőtt férfiak harcolnak azért, hogy nőként tekintsenek rájuk, nem nők azért, hogy végre férfiak legyenek – tehát a mindenek feletti humánusság közben megfeledkeznek magukról a nőkről. Arról, hogy ők mit gondolnának, az identitásuk, a vele született lényük elértéktelenítéséről.

Tőlem senki nem kérdezte meg, hogy szeretném-e , hogy egy férfiként született, de nővé operált transzneművel egy kategóriába tartozzak. De ha megkérdeznének, elmondanám: nem szeretném, hogy a magukat nőként definiáló férfiak a nőiség státuszát jogosan bármikor magukra vegyék. Mert a nőiség ennél sokkal több, sokkal mélyebben gyökerezik, és sokkal több varázslatra képes, mint azt a férfiak valaha gondolnák. És egészen biztos vagyok benne, hogy mindezt addig tisztelik, amíg ennek joga kizárólagosan megmarad nekünk, nőknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére