Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aktivisták a cancel culture ellen

Szűcs Gábor

2021.12.09. 15:25

Nyugaton aranykorát éli a cancel culture, az eltörlés kultúrája, a kiközösítés modern formája, amelynek során valakit kiszorítanak a társadalmi vagy szakmai körökből – gyakran online, de személyesen is történhet. Az Identitás Generáció tagjai nem véltelenül választották demonstrációjuk helyszínéül az ELTE BTK belvárosi campusát.

2021. december 8-án egy csapat „npc” lepte el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának belvárosi campusát, ahol találomra választottak ki embereket, akiket „eltöröltek”. Az npc (non-player character) eredetileg egy számítógépes játék bármely olyan karaktere, amelyet nem egy játékos, hanem a játékmester vagy a játékvezető irányít. Manapság már inkább mémként használják azokra az emberekre, akiknek nincsenek saját gondolataik, és nem maguk hozzák meg a döntéseiket.

Az aktivisták flashmobjának az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar egyetemeken fokozatosan erősödő eltörléskultúrára és arra, hogy a jobboldali politikai véleményeket egyre kevésbé tűrik meg a felsőoktatási intézmények falain belül – ahogy az látható volt, amikor Megadja Gábort és Bódi Ábelt, a szervezet vezetőjét nem engedték felszólalni. 2021 októberében mindketten hivatalosak voltak az ELTE BTK-ra egy-egy előadás megtartása erejéig. A sors iróniája, hogy Megadja épp a cancel culture-ről tartott volna előadást, de... törölték. Ahogy fogalmazott, „pont arról kellett volna beszélni, ami most történik”. Bódi a vadászatról beszélt volna, azonban a mimózalelkű, liberális mamakedvence hallgatóknak ez túl durva témának mutatkozott, így ő is a cenzúra áldozatául esett. Mint kiderült, az ELTE kollégiuma politikai propagandának minősítette az aktivista vadászatról szóló előadását, így azt a szervezők egyszerűen levették a programról.

Az Identitás Generáció szerdai akciója itt tekinthető meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére