Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alaposan kifogott a matek a Simicska-médián

Sümeghi Lóránt

2017.06.30. 07:28

Természetesen a "hiteles tájékoztatás" jegyében, nagyot akart durrantani tegnap a 24.hu a jelenlegi jobbikos plakátmizéria kapcsán azzal összefüggésben, hogy vajon a Jobbik, vagy anno a Fidesz plakátolt olcsóbban. Azonban nagyon úgy tûnik, a nagy erõlködésben alaposan kifogott a matek a komplett Simicska-médián.

Szemmel láthatóan gondot okoznak az első elemis matematikai műveletek nemcsak a Simicska-médiától korábban távozó, immár 24.hu-s Spirk Józsefnek, hanem többek között az Indexnek, a HírTV-nek és a Jobbik pártlapjának is.

Magyarán az egész simicskás, jobbikos médiahálózatnak.

Ugyanis a 24.hu első ízben azzal próbálta a köztudottan áron alul értékesített jobbikos plakátok ügyét tisztára mosni, hogy hamis számokat adott meg cikkében. Ez onnan derült ki, hogy hiába javította ki írásában később Spirk az elemi hibáit a jobbikos számadatokkal kapcsolatban, a Simicska-média inkább örült a logikai bukfencnek, vígan át is vette a teljesen téves számításokat, természetesen a 24.hu-ra hivatkozva.

Így sikerült az Indexnek, a HírTV-nek és még sokaknak azt a bődületes konklúziót leírni, miszerint

"(a Jobbik) a Fidesznél is érvényesített mahires citylight árakat levonva 2468 óriásplakátot nagyjából 21 millió forint körüli összegért vehette meg. Így 13 500 forint per darabra jön ki a bejelentett adatok szerint az egy óriásplakátért fizetett összeg."

Csakhogy a gond az, akármennyire is meg kell egyeseknek felelniük Simicska Lajosnak, 21 millió forintból, 13 500 forintos darabárral számolva matematikailag képtelenség 2468 óriásplakátot megvásárolni. Ennél jóval olcsóbb darabárral lehet csak, amolyan simicskás árengedménnyel, mondjuk 8 500 forinttal.

Tehát nem véletlen, hogy a Jobbik továbbra sem meri nyilvánosságra hozni plakátjainak konkrét darabárát. 

Azonban ez a valódi szám már kínosan olcsónak tűnhetett az Indexnek, a HírTV-nek és a Jobbik pártlapjának, valószínűleg ezért vették át egy az egyben a konkrét hazugságot. Mondjuk még az is elképzelhető, hogy odaát komoly gondot okoznak a legalapvetőbb matematikai műveletek elvégzése is. Nehéz eldönteni, melyik eset áll fenn. Talán mindkettő.

Srácok, ne adjátok fel, a jövőben is várjuk a "szakmai", "hiteles" és "objektív" tényfeltáró anyagaitokat!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére