Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borzalom lenne a gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítás?

HKJ

2020.05.14. 16:05

A gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítás miatt a Jobbik ismét a kormányon keresi a fogást.

Kormányzati borzalomnak nevezte csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője, hogy a településektől a megyei önkormányzatokhoz irányítanának át iparűzésiadó-bevételt. Arról sivalkodott, hogy mivel a megyei önkormányzatok kormánypárti vezetésűek, így „fideszes helyi kiskirályok” dönthetnének a források elosztásáról, a fejlesztésekről és azok kivitelezőiről.

Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón rámutatott, hogy a gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítás egy régi igazságtalanságot orvosol. A törvény azokra a kisebb településekre vonatkozik, ahol egy-egy nagy, ötmilliárd forint feletti beruházás megvalósul.

Eddig rossz volt a gyakorlat, hiszen egy-egy kisebb település részesedett csak és kizárólag az adóbevételekből.

Ezek helyi adóbevételek, a kormány egyetlen fillért sem vesz ebből el. A törvénymódosítás elfogadása esetén az válik lehetővé, hogy az ilyen nagyobb adóbevételeket egy megyében több érintett település között lehessen szétosztani. A legnagyobb hányadban természetesen az a település részesedik, amely helyt ad egy ilyen beruházásnak, de ez a részesedés nem kizárólagos – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Nem törvénymódosítási szándék tehát a borzalom, hanem annak jobbikos, szándékosan feszültségkeltő, valótlanságot sulykoló kormányellenessége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére