Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döntöttem: nem megyek vitázni Márki-Zay Péterrel

Prokaj Dávid

2022.02.13. 11:10

Napokig törtem a fejem, hogy elfogadjam-e Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltjének a felkérését.

 

Mint ismeretes, a héten egy csepeli utcafórumon vett részt Márki-Zay Péter, ahova én is kilátogattam. Számos kérdéssel készültem neki, így élve azon ígéretével, hogy minden alkalommal válaszolni fog a jobboldali újságírók kérdéseire, bátorkodtam élni a lehetőséggel, így kimentem mikrofonnal a kezemben.

Ám amikor Csepelen találkozott a tekintetünk egymással, már akkor éreztem: ott nem lesz hajlandó velem szóba állni.

Ennek két oka is lehetséges:

Igen, egyrészt az ellenzék kapitányának méretes csulázására gondolok a maszkjának egyik rejtett zugába, amelyet a múlt héten a 888 kamerása meg tudott örökíteni. (Még szerencse, hogy nem a rendezvény előtt köpött bele, különben milyen undorító lett volna az, ha újra fel kellett volna vennie..). A felvétel vírusként kezdett el terjedni az online térben, az országban mindenkihez eljutott az információ: Márki-Zay Péter kifejlesztett egy új WHO-ajánlást.

Másrészt itt akkor még szóba kell hozzam a videó azon kínos pillanatát, amikor személyeskedésbe kezdett Márki-Zay velem szemben. Egyik kérdésemre ugyanis azt a sértő választ adta, hogy én aberrált vagyok.

Kedves Márki-Zay úr! Nem, nem gondolom magam aberráltnak csak azért, mert érdekel az ön azon véleménye, hogy támogatandó-e az a trend, ami a fényességes nyugaton elterjedt, miszerint akár a férfiak részére is megvalósítható lehessen, hogy ők is szülhessenek gyermeket.

Ugyan vidéki vagyok, és még jobboldalinak is vallom magam, de ettől még nem jellemezném magamat sötétben tartott, trágyával etetett gombának; ostobának; tudatlannak; sőt: még agymosottnak se. Aberráltnak meg végképp nem, így ezeket a megjegyzéseket visszautasítom.

Visszatérve a csepeli utcafórumra, ahol az aberráltozás, valamint az aranyköpését követően volt szerencsém ismét találkozni vele. Ahogy már említettem, a helyszínen látszott és érződött rajta, hogy bánja már azt, amit egy héttel korábban tett.

Bánja, de bocsánatkérés helyett inkább a személyem elkerülése mellett tette le a voksát.

Kérdéseimre ugyanis nem volt hajlandó érdemben válaszolni. Kijelentette, hogy ő azokra kizárólag élő adásban hajlandó reagálni, ha szükséges akkor vitázik is velem.

Aki ismer engem, az jól tudja: évtizedek óta élek-halok a vitaműsorokért. Ha szükséges, nem menekülök el az ilyen szituációk elől. Azonban ha alulmaradok, szokásom azt elismerni.

Azonban Márki-Zay Péter ha hibázik, vagy ha megbánt másokat, vagy ha kijelentéseivel összeugraszt magyart a magyarral, ő nem kér elnézést. Se bocsánatot.

Bohár Dániel is korábban rákérdezett a Kapitányra, hogy hajlandó-e bocsánatot kérni a vidékiektől az ostobázásért. Megbánást azonban nem tanúsított, kijelentéseit tehát véresen komolyan gondolja. Erről a 8. Frakció legutóbbi adásában szó is esett.

Összegezve kijelenthetem:

nagy a kísértés, de nem vagyok hajlandó Márki-Zay Péterrel vitázni.

Indokaim a következők:
- amíg nem ismeri el, hogy emberek millióit sérti meg különféle mondataival, és nem kér bocsánatot, addig nincs miről vitázni
- amíg nem kér tőlem elnézését, amiért aberráltnak nevezett, nincs miről vitázni.
- amíg nem kér elnézést a fogyatékkal élő magyar honfitársainktól, addig nincs miről vitázni,
- amíg nem fizeti ki kollégámnak, Filipp Dávidnak az 5 millió forintot, addig nincs miről vitázni.
- végül, de nem legutolsó sorban: Márki-Zay Péter egy polgármester, egy politikus, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által maguk elé tolt miniszterelnök-jelölt. Egy báb. Én pedig újságíró és riporter, aki csupán a kérdéseire akkor és ott szeretne választ kapni, amikor a kezében mikrofont tart, valamint amikor levelet küldök a Mindenki Magyarország Mozgalom sajtóosztályának.

Indokokat egyébként még hosszasan sorolhatnám. Hiszen nincs olyan társadalmi réteg, akiket nem sértett volna már meg megalázó és szégyenteljes mondataival.

A Fiatalosch HardTalk podcast adásában is azt tanácsolták nekem, hogy ne vállaljam el, hiszen nem vagyok egy kategória Márki-Zay Péterrel, találjon más vitapartnert – ha tud. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen Orbán Viktor, Lázár János, Deák Dániel és Bohár Dániel már visszautasította a felkérését, és én is felsorakoztam melléjük 5. személynek.

Zárásképp Orbán Viktor tegnapi évértékelőjén elhangzott mondatát idézném:

Horn Gyula forog a sírjában...”

 

Jól látható: a baloldali szavazók, valamint Hódmezővásárhely ennél többet érdemel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére