Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy ÁVH-s írta Hofi Géza vicceit

Bertha László

2017.02.08. 09:28

A Kádár-rendszer emblematikus humoristája is rövid pórázon volt tartva, poénjait pedig egy volt ÁVH-s tiszt írta.
A Kádár-rendszer emblematikus humoristája is rövid pórázon volt tartva, poénjait pedig egy volt ÁVH-s tiszt írta – írja a Blikk.

Hofi Géza évtizedeken keresztül – az akkori viszonyok között – merésznek tűnő politikai vicceket is elsüthetett a színpadon, ám mindez egy kiválóan megtervezett produkció volt a kommunista hatalom részéről.

Az RTL Klub XXI. század című műsorában a Mikroszkóp Színpad adócsalásért elítélt „ikonja”, Sas József mesélt arról, hogy Hofi munkáját éveken át felügyelte, illetve karrierjét is egyengette Komlós János, aki a Rákosi-rendszerben az ÁVH kihallgató tisztje volt, a Kádár-korszakban pedig a legfelső pártvezetés megbecsült, bizalmi emberévé vált.

Pályatársai visszaemlékezései szerint Komlós egy személyes találkozást követően lett Hofi Géza állandó szövegírója, aki a ’70-es években már a Mikroszkóp Színpadon szerepelhetett, melynek Komlós volt az igazgatója.

Farkasházy Tivadar azonban úgy véli, Hofi Géza figurája igazi volt, mivel ezt nem lehetett volna éveken keresztül megjátszani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére