Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fischer Iván esete az orosz lobbistákkal

888.hu

2016.07.11. 19:45

A milliárdokból tengõdõ Fischer Iván által vezetett Fesztiválzenekar a jó öreg szocializmusban alkalmazott módszerekkel operál. Moszkvából próbálja zsarolni a magyar kormányt.

A maradék ellenzéki aktivisták, megváltóként tekintenek Fischer Ivánra, és az elnyomó "oroszbarát" Orbán-kormány ezredik megbuktatóját látják benne. Ezzel szemben az igazság némileg árnyaltabb. A Népszabadság szerint Fischerék KGB-s módszerekkel zsarolnak ki több pénzt a magyar adófizetőkből. 

Adott egy zenekar, amely évente több millió forintos büdzsével rendelkezik. Utoljára a Gyurcsány-kormány idején, 2008-ban volt mínuszos. Habár az alapítványnak 2014-ben 3 milliárd forint bevétele keletkezett, 2015-ben hirtelen veszteséges lett. Fischer  - Hatalmas tömeg áll mögöttünk - kezdetű cikkében arról értekezik, hogy 1,4 milliárd forint támogatást kapott a fővárosi csökkentés előtt, majd megjegyzi, hogy a Külügy megsegítette őket, így kaptak újabb pár száz milliót. Íme az általa közzétett kimutatás:

Népszabadság ma már arról ír, hogy nemzetközi diplomáciai hullámokat vetett a budapesti főpolgármester spórolási ötlete. A Fővárosi Közgyűlés Tarlós István javaslatára 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását, ezért a zenekar vezetése kénytelen volt felülvizsgálni az idei betervezett fellépéseit és turnéit. 

A történet innen vett KGB-s irányt, ugyanis Fischeréknek a szentpétervári Fehér Éjszakák Fesztivált is le kellett mondaniuk, amire állítólag nagyon begurultak az orosz szervezők. 

A Népszabadság információi szerint Moszkvából végül igen magas diplomáciai szintről keresték meg Szijjártó Pétert, mondván, hogy jó néven vennék, ha mégiscsak összejönne a Fesztiválzenekar oroszországi fellépése.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a kultúrdiplomáciára való tekintettel, gyors döntéssel saját zsebből pótolta a zenekar hiányát. 

Itt alapvetően két dolgot kell megjegyezni:

1. Az oroszok soha semmit nem tesznek önérdekből. Sem Fischer Ivánnak sem másnak. Ha akkora nagy Amerika-pártinak tartja magát, akkor miért kuncsorog az oroszoknál?  A KGB-s módszerekkel pedig kár operálni. 

2. A zsarolás és a tömegek megvezetése nem méltó a Budapesti Fesztiválzenekar hírnevéhez. 

Fischer Iván is eldönthetné, hogy kinek ajánlja fel szolgálatait: Hillary Clintonnak, vagy Putyinnak. Az oroszokkal való flörtölés minősítése is attól függ, hogy ki csinálja, ugyebár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére