Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány és Márki-Zay, a kamupárti macskaduett

Horváth K. József

2021.11.01. 16:00

Márki-Zay már szinte naponta igyekszik igazolni, hogy ő az a vakmerő kalandor, aki – Gyurcsány tanításaihoz hűen – kitartó hazudozásaival próbálja megnyerni a választást jövő tavasszal. Ő az a teflon arcú jelölt, aki egyáltalán nem retteg attól, hogy fals állításokban testet öltő orbitális valótlanságai nem kozmálnak oda a képére.

Nem tudom, miért bízik benne? Hacsak azért nem, mert a baloldali térfélem annyira egyedül van, annyira ki van szolgáltatva a királycsináló gyurcsányista koalíció pártjainak, hogy akkor érzi magát biztonságban, ha csak magára hallgat. Ezzel nincs is semmi baj, menjen csak a saját feje után. Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy már az ATV Fórum című betelefonálós műsorának – döntően baloldali – nézői közül többen szóvá tették a választókat lenéző kijelentéseit. Ma például egyenesen nagyképűnek nevezte valaki őt, amivel még a később telefonálók sem vitatkoztak.

Emlékezhetünk arra, amikor nemrég a fideszesek szellemi képességeit vonta kétségbe a következő mondattal: „Ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.” Legutóbb pedig azt találta mondani Youtube-os bejelentkezésében, „Ha van még olyan ostoba ember az országban, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azokat tessék felvilágosítani, hiszen szó sincs róla.” Kiemelte azt is, hogy „ezek szegény, sötétségben tartott emberek”.

Egyik szemem sír, a másik meg nevet.

Hogy miért nevet? Hát azért, mert ez az ember – aki ugye nemzeti, konzervatív, vallásos keresztény embernek tartja magát – azzal házal a választók között, hogy majd ő lesz az, aki a Fideszről lemorzsolódókat, illetve a bizonytalan, de alapvetően jobboldali szavazókat meg tudja szólítani, növelve ezzel a baloldali pártok számára rendelkezésre álló torta méretét.

Hát nem tudom, önök hogy vannak vele, ha engem lehülyéznek, ostoba, sötétségben tartott embernek minősítenek, aki még egy keresztrejtvényt se tud megfejteni, akkor azért nem zárom szívembe azt, aki így próbálna magához édesgetni. Őszintén szólva örülök ennek a gyakorlatnak, mert így Márki-Zay még azokat a józan baloldali szavazókat is elveszti, akiket nem hülyéz ugyan le, de ők úgy érzik, hogy nagyképűen beszél velük is.

A másik szemem meg azért sír, mert azzal, hogy a Fideszt bevándorláspártinak állítja be, azzal azt bizonyítja, hogy a gyurcsányisták csak arra képesek, hogy egy ilyen ócska hazudozót állítsanak saját csapatuk élére. Közhely leírni olyan evidenciákat, hogy csak Orbán Viktor állt ellen a kötelező kvótának, hogy csak Orbán Viktor épített kerítést 2015-ben a déli határunkra, csak ő létesített mellé jogi határzárat. Mindezért a migránspárti Európai Unió kötelezettségszegési eljárást is indított a kormánnyal szemben.

Szóval siralmas, hogy Márki-Zay csak ócska hazugsággal képes felhívni magára a figyelmet. S ami a magyaroknak hasznára válna, azzal még véletlenül se rukkol ki. Gyanítom azért, mert nincs ilyen ötlete.

A legszebb az egészben, hogy Márkit-Zay-t nemcsak a jobboldali szavazók utasítják el, hanem a liberálisok is. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyanis – mint megírtuk – a napokban intett be neki azután, hogy egy parlamenti helyet ajánlott fel nekik azért, ha nem indulnak a választásokon. Annak a Kutyapártnak, amely egymaga nagyobb létszámú október 23-ai demonstrációt tudott megszervezni, mint a gyurcsányista összefogás összes pártja, MZP vezetésével.

Ismeri az egész ország, csak éppen Gyurcsány és MZP nem: „Be lehet csapni kevés embert sokáig; be lehet csapni sok embert rövid ideig; de nem lehet sok embert sokáig becsapni.”

Valaki súgja már meg ezt a bölcsességet a kamupárti macskaduett tagjainak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére