Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány Ferenc ma megint úgy ébredt, hogy ellenzéki pártokat reggelizne

Prokaj Dávid

2022.11.13. 10:20

Van belőlük sokféle, utólag éhes nem maradna.

 

Fletó bácsi kíván lenni az ellenzék vezető ereje. Ténylegesen is. Hiszen túl sok a párt az ellenzéki oldalon. Igaz ugyan, hogy ő Gulyás Marcinál azt állította, hogy ő a háttérben kíván maradni, de hosszabb távon erre képtelen. Szomorú is lehet, hiszen most az Apró-család a Dobrev Klárát favorizálja. Meg ne lenne az a közel 70 százalékos elutasítottsága se 2006 óta.

Megannyi tényező, ami megakadályozza őt, hogy boldog legyen.

Messze is van még 2026, hogy bizonyítson és javítsa az áprilisi buktát. A vágy azonban már eluralkodott rajta, nem tudja fékezni magát. Tennie kell valamit, hogy felmutassa: képes ő még nagy dolgokra.

Kezdésként bekebelezné rögvest a baloldali pártokat. A munkát már egy ideje elkezdte, csak a céljának eléréséhez napról-napra közelebb van.

Ma reggel is úgy ébredt, hogy ebbéli szándékát kifejezze a közösségi oldalán.

Mégpedig a következővel:

 

Nincs itt helye sok árnyalatnak. Nem azért, mert nincsenek árnyalatok. Azért, mert most nem fontosak.”

 

És hogy kik a „nem fontosak”? Hát az „érzékeny lelkű, tisztességes hazafias demokraták”, akik „megszámlálhatatlan mennyiségű pártot” alkotnak. Ők azok, akik megalakulásukkor a pártjával szemben fogalmazták meg magukat. Itt nyilvánvalóan a Momentumra és a Jobbikra gondolt. De lehet, hogy az LMP-re.

Majd megemlékezik azon kezdeményezésekre is, melyek nem párt alapon jöttek létre, ugyanakkor szintén antigyurcsányista lélekkel születtek meg. Márki-Zay Pétert egyébként se zárta a szívébe a DK arca, nem meglepő, ha ő is útba lenne neki.

 

Tisztességes nők és férfiak, valamilyen, inkább nem pártalapú, talán civil(?) politikai rendszerben bízva, nyílt vagy kimondatlan antigyurcsányista lélekkel, fel-felhorgadnak és mondják: mi vagyunk az újak, a jövő, mi zavarjuk el Orbán rendszerét. Hozzáteszik, ha lehet mindenki menjen el. Ők persze maradnak, de kívánják, hogy jöjjön el a nagy demokratikus civil ellenállás reneszánsza, a pártok béklyóitól megszabadított emberek alkotta forradalom, a jóság kormányzása.”

– írta.

 

Majd így folytatja:

 

2006-2007 óta volt idő építeni egy új, hazafias európai, demokratikus polgári oldalt. Volt sok jelentkező. Volt sok próbálkozás. Akik jöttek, bennünket is le akartak váltani. De ez ma már nem fontos.”

 

Majd odaszúrt ismét a Momentumnak:

 

Jött sok tehetséges, nagyszerű hazafi, egy új korosztály képviselői. Égető szüksége van rájuk a hazának. Ugyan nem tudtak rendszert váltani, de szerintük nem is kell.”

 

Az írása végén pedig magas piedesztálról szólt le, és okító stílusban a következő lózungokkal üzent a kihívóinak:

  • A rendszer sikeres ellenzéke csak jól szervezett politikai közösség lehet.
  • Az úgymond (párt)politikamentes civil ellenállás nem megdönti, hanem szándékától függetlenül erősíti a rendszert.
  • Ez nem a mulyák ideje.
  • Nincs egyrészt-másrészt, kiábrándult fideszes, meg emberarcú, de mégis, esetleg, belátta, magányos harcos, jót akart.
  • A magamutogatás nem politikai cselekvés.
  • Fiatalságod lehetőség, de nem politikai teljesítmény.
  • Most nem lehet két ellenzék.

 

Az utolsót érdemes kiemelni:

 

Most nem lehet két ellenzék.
Hogy szükség van-e Jobbikra, LMP-re, Párbeszédre vagy Momentumra? Gyurcsány Ferenc szerint nincs. Elég időt és teret hagyott már a ficsúroknak a nebulóknak, hogy alkossanak valamit, de sorozatos kétharmadot sikerült csak összehozni a Tordai Bencéknek és a Jakab Péteréknek. Ahogyan a Kunhalmi Ágneséknek és a Szabó Tímeáéknak is. Mind-mind a megszűnés szélére vitte a pártjukat.
Ugyan a DK halálos ölelésétől még kap valamennyi levegőt a Momentum, de ez inkább a hiperventilálásra hasonlít. Hosszabb távon ez az állapot nem tartható.
Új erő pedig nincs a láthatáron. És Gyurcsány Ferenc már nem is kér a Márki-Zay Péter-féle megváltókból.
Ahogy fogalmaz:

 

A 2026-ig terjedő időszakban vagy a Demokratikus Koalíció tudja hatékony erővé szervezni az ellenzéket, vagy senki. Így alakult.”

 

Hát így állunk. A jobboldal előre megmondta. Figyelmeztettük őket éppen elégszer. Azonban a kormánykritikus szavazók nem figyeltek ránk. Vagy éppen ócska propagandistáztak minket, ahogyan a Baranyi Krisztina is tette az ATV stúdiójában.

A baloldali szavazók szomorúak és kétségbeesettek. A jobboldal félti az országát az őszödi böszmétől.

És mi a helyzet Gyurcsánnyal? Ő ma jókedvűen felébredt, teleírta közösségi oldalát elképzelésével, és napról-napra elégedettebb.

A magyarok hálát adatnak az Istennek, hogy a DK árnyékkormánya még jó sokáig az árnyékban fog tartózkodni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére